MOMOSARIC
Član
Nemogu vjerovati da ovo pišeš , ili ja nešto ne kontam tu ??Tim zakonom je ukinut cenzus od 50% izlaznosti sto znaci da veoma mali broj ljudi moze da donese referndumsku odluku. To se i desilo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nemogu vjerovati da ovo pišeš , ili ja nešto ne kontam tu ??Tim zakonom je ukinut cenzus od 50% izlaznosti sto znaci da veoma mali broj ljudi moze da donese referndumsku odluku. To se i desilo.
А одакле теби мишљење да ја не разумем. Овако како си ми "објаснио" показује да ти не разумеш.Pa prvo su promenili zakon o referendumu jer je uslov za uspeh referenduma bio da izlaznost bude veca od 50 procenata,tako da izmene ustava ne bi prošle jer očigledno ne bi toliko ljudi izaslo,zato su prvo pre 3 meseca promenili zakon o referendumu pa tek onda po izmenjenom zakonu ponudili narodu referendum,koji sad može da prodje.
Razumeš sada?
Pakako nema veze.Velika je ratlika od 50%+1 upisanih birača.U ovom slučaju je izašlp oko 30% i oni odlučuju o ustavu a sutra možda o Kosovu....Pa kakve veze ima kolko je dovoljno da izadje ljudi sa rezultatom referenduma ? Jesu li ljudi za ili protiv , šta ima veze kolko izadje ? Ako su nezainteresovani i to je u redu al zašto onda kolutaju očima ? Ništa mi nije jasno
Cenzus je bio potreban do pre par meseci , ali je ukinut bas zbog ovog referenduma.Па баш зато и кажем да не постоји цензус (ако си на то мислио).
Па наравно да ће бити. Уместо да сада народ изађе и лепо каже НЕ, неки се продали за кесу макарона, будале на причу о инвестицијама и „боље (мало) сутра“.Tako će biti i na izborima u aprilu ako se ne dozovemo pameti.
Цензус је можда био потребан до доношења устава из 2006-те. Сада НЕМА цензуса при промени устава, него одлучује већина изашлих бирача (тако пише, мада би било примереније - гласача). Што значи да није укинут цензус због овог референдума (али за неке друге референдуме би то било важно...можда).Cenzus je bio potreban do pre par meseci , ali je ukinut bas zbog ovog referenduma.