Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad ovaj tip treba da uradi volume2, gdje ce da uzvikuje samo, peder,peder,peder...... :)

Drugovi, ima li neko neko poznanstvo na neurologiji u Novom Sadu, stari mi u 56 godini dobio mozdani udar… tamo lezi, ako nekog mozem dobiti… naime problem je sto ima spen od sekaca u podlaktici i nemoze da ide na magnetnu, a nemaju volje da mu to izvuku ispod koze i da mu odrade snimanje kako treba, navodno jedan deo mozga ima slab dotok krvi… vreme ide a mi nemocni.

А и ти Момо шта компликујеш? Кажи да навијаш за "Слогу" и мирна Бачка! :ppozdrav:
Kad je vec chat , pronasao si fk Sloga Srbac , pa sta zanimljivo da napisem ? Ima jedna zanimljiva prica , malo ko zna i ovde , uglavnom potpuno istina .
Dobro ima i nekih stvari sto sam samo cuo al trebalo bi sve biti tacno .
Fk Sloga ,obicni seoski tim , nista posebno , jedino svi kazu , teren vrh , tj trava . Evropski nivo . Kazu dalje da je na BG Marakanu u nekom momentu postavljena ista trava , srbacka .
E sad , pricu prebacujem unazad preko sto godina u proslost i 200. Prvo geografija , mi smo ovde delta rijeka Vrbas i Sava , u to vrijeme ravnice i mocvare smo bili uglavnom , ko Florida . Sela Bajinci i Gaj su bas na uscu Vrbasa u Savu i tada pre 200 godina bili su drugi odnosi . Taj dio zemlje , velicine jednog sela, i vise uz samo usce bila je livada , sa tri strane okruzena rijekama , a samo jedan uski dio je zatvarao nasip . Tu teritoriju , prirodno omedjenu livadu , mjestani su koristili kao zajednicki pasnjak . Znaci sve krave i konji iz ta dva sela su se slobodno pustali na ispasu po danu , jedan covjek cuvao sve , i uvece se vode kuci . Trava je bila vrhunska , tu se nije oralo nikad . To je tako dobro funkcionisalo , znalo se ko kolko stoke moze pustati , ko daje cuvara itd .., da je tadasnja neka premijerka , carica sta li , neka Marija Terezija cula , i preko nekih svojih sluzbenika , tu zemlju komplet dala u vlasnistvo ta 2 sela .
E sad , 100 ivise godina kasnije , to je nakon nekih promjena postala drzavna zemlja . Tamo oko 1998 ,2000 drzava , tj rs, da u koncesiju tu zemlju nekoj firmi , bliskoj vlasti jelte , na 99godina jelte , a firma nije bila poljoprivredna usko ,nego kako kazu hortikultura , postavljaju zelene povrsine , i cvijetnjake i to po BL i slicnim srbskim gradovima . Pa posto im je to poso , a i zato su tu i konkurisali , a posto je tu trava vrhunska oni fino dovezose neke masine koje gule travu i zemlju desetak cm , motaju u rolne . Pa oni fino krenuse da se bave tim bizmisom.
Poruci od njih izmedju ostalih i marakana i jos neki tu urolanu travu jer je ekstra , kasnije samo malo zalivaj i to je to . Kad su malo seljaci krenuli da se bune,oni da smire , daju tu travu gratis fk sloga Srbac i zalivne sisteme , pa ko dodje dase lopta u Srbac , ko da je na marakani tepih .
Elem , seljacima pukne film , pa zapucaju u Bech , jer su knjige gruntovne sreza Gradiska izgorele , pa podataka nema . Nadju oni tamo papire , jer se tamo cuva papir od pozara , da je ta zemlja data mjestanima , donesu i istjeraju tu firmu , da ne odnese svu zemlju za bg ,bl , i druge destinacije , dobiju ponovo na koristenje , i tako zive sretno i zadovoljno . Samo sto je steta vec uradjena i sto vise nema krava , konja a ni cobana , ali idemo dalje . Nadam se da nije prica dosadna i stetna , a ako nije stetna moze da bude korisna

Poslednja izmena:
a nemaju volje da mu to izvuku ispod koze i da mu odrade snimanje kako treba
Немају воље!?

Је л' им је воља то што их мотивише да лече или не лече људе!?

Да л' је могуће да су ти то навели (или си ти то схватио из разговора са доктором) као разлог? Да не постоји неки други разлог зашто не изваде шпон?

Немају воље!?

Је л' им је воља то што их мотивише да лече или не лече људе!?

Да л' је могуће да су ти то навели (или си ти то схватио из разговора са доктором) као разлог? Да не постоји неки други разлог зашто не изваде шпон?
Zato sto sam pitao da mu to ambulantno samo secnu i izvade magnetom jer je ispod koze moze se napipati i uhvatiti prstima, pa mi je doktor odgovorio kao nemogu sad oni da ga setaju kao kad izadje nek ide to izvaditi pa nek se ide snimati.

Kod nas u selu je takođe bio pašnjak.Marija Terezija podelila oko 160 ha zemlje seljacima.Skoro svaka kuća je imala deo ili "pravo" kako se zvalo,u zavisnosti od količine stoke.Upisano gruntovno.
Posle rata komunisti oduzeli zakonom.
Sad je to državna zemlja koja se izdaje u zakup.
Pokušalo nas nekoliko da podnesemo zahtev za povraćaj,svi dobili odbijenicu,kao razlog navodi se da ta zemlja ne spada pod restituciju

То можда говори да ти је ћаћи стање стабилно и да не очекују некакво погоршање, што би била одлична ствар.
Osim sto mu vec treci put menjaju terapiju za smirivanje pritiska ovako je stabilan, a mene bas to i brine, koji je razlog tih skokova pritiska pitam se stalno… pokretan je, ali pomalo nepovezano govori.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh