Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da bar nepise prva rijec , ALARMANTNO , mozda bi i procitao .
Ozbiljni info portali i novine ne pocinju naslove tako , a izjave strucnjaka su potkrijepljene njegovim ili necijim istrazivanjem kako vec to po pravilima ide a ovde sumnjam da ima kvalitetnog istrazivanja sudeci po naslovu.

E pa stočari,kakav vam je sad komentar.
Mislim da ce 4g mreza da pobije komarce, 5g ce dokusuriti muve.

Ako se računa drvna masa onda sam suguran da je bagrem jači po svakom kriterijumu.
Ali sa druge strane, holanđani imaju nacionalni praznik koji slavi dan kada je u toj zemlji iskrčen poslednji bagrem.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Bagrem je nista za tkz. kiselo drvo , to je posast , je**** tko ga je donio u europu , njega sigurno nisu imali u holandiji .

Da bar nepise prva rijec , ALARMANTNO , mozda bi i procitao .
Ozbiljni info portali i novine ne pocinju naslove tako , a izjave strucnjaka su potkrijepljene njegovim ili necijim istrazivanjem kako vec to po pravilima ide a ovde sumnjam da ima kvalitetnog istrazivanja sudeci po naslovu.
To je doktor koji je sa vašim stavom (vakserskim) i jedan od onih koji je širio paniku i dolazio u studio i sa maskom i vizirom.

A opet je kod nas poželjan u nebranjenim riječnim plavnim šumama, staračama i slično, jer je bolji za ogrev u svakom slučaju od vrbe i topole
To drvo nije za nista , ni za ogrijev a otrovno je i smrdi, em kod nekih izaziva u dodiru sa listom alergijske reakcije. Siri se gore od ambrozije , sjemenom a i korijenom, a raste nenormalno brzo kakava paulovnija, kad sam prvi put vidio paulovnije po selu pomislio sam donijeli jos vece sranje od kiselog drveta ali nije , ne razmnozava se i nije ostalo ni 1% od onih sto su posadili , nije ni zasta , neko bacio reklamu i zaradio na sadnicama kao obicno.

Bagrem je veoma invazivna vrsta i unistava sve oko sebe. Kazu da i zemljiste unistava. Mada sa druge strane,potraznja za drvetom je sve veca tako da je bolje i bagrem saditi nego ove paulovnije i slicna sranja. A kiselo drvo ko sto rece grabik nizasta ne sluzi osim sto smrdi i stvarno mi nije jasno zasto bi ga uopste neko sadio.

Za nas neupućene :) , šta fali bagremu pa su ga holanđani iskrčili?
Kao što znate holanđani su se za svoju zemlju izborili tako što su veći deo oteli od mora.
E sad, i meni je bilo čudno da su imali i krčenje bagrema, ali mi je tako rečeno.
Sve u svemu, oni svoju zemlju neverovatno poštuju, i postižu najače poljoprivredne rezultate..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Sve te vrste treba zabraniti, i sugavi bagrem.Okacim ga na Q ko ga posadi prvi.Komunjare ga donele majku im njihovu.

SVe to znam ali mnogo se siri gusi sume i zauzima koje su bile hrast, bukva.Jos trnje jaooo ko ga donese :mad:

Postoje dve vrste bagrema.Beli i žuti.Žuti bagrem je vekovima bio na našem podneblju i razmnožavao se isključivo sađenjem sadnica.Ni je imao seme i imao je tvrdo kvalitetno drvo,kako za ogrev,tako i za građu.Komunisti su doneli takozvani beli bagrem koji se razmnožava i putem semena i on je upropastio naše šume i polja.Drvo od belog bagrema brzo raste ali ni je kvalitetno za ogrev a posebno ni je za građu.Sve jedno na neki način korisne su obe vrste jer cvetaju i čine odličnu ispašu za pčele,a bagremov med je najcenjeniji na tržištu.

A ko je doneo isusovac,to je trnje a i širi se.
A to paulovnija drvo je bilo tu i pre 100 godina ,ima ga na na posedu dal je bio nemac ili đarma slikaću drvo da ne ispadne da lupam.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh