Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro da nije i ovo optuzio one kako su radili… palma sve rasprodao.

Па причај човече, не држи нас у незнању и неизвесности!

Kremanska kobra

Vrsta hladnog oružja, spontalno nastala u tučama na seoskim svadbama. To je, zapravo, letva izvaljena iz ograde u afektu i ima dva zarđala i povijena eksera.
Kremanci su poznati u zlatiborskom kraju kao prgavi momci, pa je svaka svadba u Kremnima važila za događaj visokog rizika, gde obično dežura policijska marica, a neretko i kola hitne pomoći. Prosto se retko ko vrati sa veselja, a da nema par ujeda ovih kobri.
Jednom prilikom je izvesni Milutin rešio da svoju svadbu učini bezbednijom od ostalih. U svaku letvu je zakucao još po jedan ili dva eksera, kako bi sprečio potezanje kremanskih kobri u mogućoj tuči. Međutim, to ne spreči kršne Kremance da pokidaju ogradu i bi tuča krvavija od svih do tad. Tako je nastala KREMANSKA KRALJEVSKA KOBRA.

Trenutno me čeka veća investicija za toplotnu pumpu,ali kad vidim koliko su zaglibili sve sam bliže tome da to ode na solarne panele i dobar agregat.

Svakome mogu da se dogode havarijska iskakanja,ali ovo u Tent je za dugu robiju.Grčić čak šta više nije ni VD direktora mandat i za to mu istekao 2017.Resorna ministarka pojma nema da joj žila kucavica Srbije u zimsku sezonu ušla bez zaliha uglja.
Solarni paneli su Q ako nema vracanja struje u mrezu, nakupovaces se baterija. Nije isplativo.

@cika_jova
Stariji su pričali o tim tučama, ali u njihovo vreme kada su momci još jači bili, niko se nije tukao parmacima nego su čupani kolci iz ograda, ili jače vrljike..
Ja o tim kobrama nešto nisam čuo, ali znam da je sportska tuča bila skoro obavezna uglavnom na zimskim sijelima, manje na svadbama.. kada nema posla nečim se morala održavati kondicija..
Čak se i znalo ko će sa kim da se okuša.. Milicija je onda zaista bila sirova i tukla je nemilice. Kao klinac ih se sećam kako po dvojica patroliraju na vašarima, ali to momke nikada nije sprečavalo da se zabave..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Jovo, u Mačvi se da daska iščupana iz drvene ograde zove viloreta. I onda obično muuž kad je nešto kivan na ženu zapreti i kaže - Ako te svištim viloretom.

Prvo treba ukinuti finansiranje stranaka iz budžeta i onda korak po korak.A i mislim da bi sledeći predsednik trebao da bude sa korenima iz sadašnje Srbije.Dosta su nam dođoši vladali.Zar nije dosta što smo ih primili,nego hoće i da vladaju.

Meni samo nije jasno dokle cemo deliti ljude na dodjose i statosedeoce, crnogorce i hercegovce, ......
Po meni i crnogorci, hercegovci, krajisnici, licani, sve su to Srbi. Ali to nije toliko ni bitno za normalne ljude, ljude treba deliti na dobre i zle, i kad nam to bude jedina podela onda ce nam biti bolje. A politicari na vlasti treba da budu dobri ljudi i domacini, a to gde mu je deda rodjen nema nikakve veze.
Pa vecina vojvodjanja je nekad neko dosao ma ove prostore, nekom otac pre 30 god, nekom deda pre 70, nekom neki predak pre 200 god.....

Meni samo nije jasno dokle cemo deliti ljude na dodjose i statosedeoce, crnogorce i hercegovce, ......
Po meni i crnogorci, hercegovci, krajisnici, licani, sve su to Srbi. Ali to nije toliko ni bitno za normalne ljude, ljude treba deliti na dobre i zle, i kad nam to bude jedina podela onda ce nam biti bolje. A politicari na vlasti treba da budu dobri ljudi i domacini, a to gde mu je deda rodjen nema nikakve veze.
Pa vecina vojvodjanja je nekad neko dosao ma ove prostore, nekom otac pre 30 god, nekom deda pre 70, nekom neki predak pre 200 god.....
Jesmo svi Srbi, ali nam mentalitet nije isti. E sad to moze da je prednost, a moze i da je mana.

Pa zar nije tačno to što sam napisao.Naravno i ja ljude delim na dobre i loše.Ali mi objasni što su uglavnom ti ljudi na vlasti.I uopšte nisu dobri.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh