Chat 10

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Па добро да ли је неко гледао онај видео што сам окачио у вези канала који иде до солуна? Све је тамо речено.

Ne verujem da cene litijumskih baterija mogu da spuste mnogo ispod 200$ po kWh. Olovne baterije su oko 100$/kWh i to je ustaljena proizvodnja stara preko 100 godina. Ajd da kazemo da i na to spuste, opet nije malo. Jednom prosecnom autu treba 15-25kWh da predje 100km pri nekim normalnim brzinama. Znaci treba ti minimum 40-50ak kWh za neke normalne potrebe. Radi poredjenja Tesla Model S ima nekoliko varijanti, od 75 do 100kWh. Posle oko 150 hiljada km baterije pocnu primetno da gube kapacitet, znaci manji domet. Zimi se trosi vise jer ide na grejanje, sto je kod SUS motora "gratis" energija koja bi svakako bila bacena...

Neki 'dorađeni' modeli Tesli (700-900 km range) imaju u baterijama vrednosti više od polovine vozila što je i preko 50k$.
Ja se u kineze takođe uzdam da doprinesu dostupnosti ove tehnologije, ali izgleda da su njihove cene proizvoda prešle vrh gausove krive najnižih cena, tako da je naša jedina šanso da to kupimo u povećanju naših prihoda..

Skocilo zadnjih mesec dana sve! Celik, sav moguci materijal. Sve otislo gore, vijci, limovi, cevi... Ne znam kuda ovo sve vodi. Komplet bravarija stoji jer su cene previsoke

Nema ograničenja,sem onih koje proizvodjac navede,ako navede,al sve preko 80 je suludo.

Ja praznu slepku vozim 100 i zna da bude veselo kad zagazi u kolotrag,punu nikad preko 80.

Ja sam nesto mislio da postoji ogranicenje i da je 100 km/h pa reko da proverim. Nezgodno je kad se ide na dalji put polagacke kao kljuse.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh