Chat 10

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas zena bila na sudu zbog 4,5 kg sunke sto je prodavala na pijaci i dobila 4 meseci zatvora ili 2 godine uslovno i 10000 dinara kazne.Skoro sve zene sto prodaju su dobili iste kazne, neko zbog jednog rolovanog pilica neko zbog par kila kobasica kod savakog su nasli nesto. Dosad je to bio prekrsaj sada to spada u krivicno delo po clanu 256 st.2.
A rasta zbog pola kile skanka samo nanogicu,onda bolje prodavati skank

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Људи, јесте ли чули за оно дете из Сенте кога су керови изуједали на смрт?

Ево јуче чујем на неким вестима на ТВ-у о том случају и приде додају и да се мајка тог опростила од детета сентименталним постом на "Фејсбуку"... и кад сам то чуо, "тилтов'о" сам скроз на пет наредних минута.

Ама шта је то, која је то лудост!? Немам сумње да је таква несрећа за све блиске људе огроман шок и дубока траума, толика да читаву фамилију просто "искључи" к'о на дугме, да данима и недељама гледају у празно и не знају где ће и шта ће.... ал' ова мајка је сматрала за потребно да седне и на социјалној мрежи постује опроштај од сопственог детета. Питам се која је то мотивација да у тренутку таквог слома, неко седне и пискара на Нету?

Ал' није она прва код које сам видео да у таквом тренутку посеже за друштвеним мрежама. Пре неколико година је изненада умрла супруга једног из оне двојице радио-водитеља, Дарка и Марка из емисије "Јутарње разгибавање" и један од те двојице, њен муж (какогод се тачно зове) је тужну вест и сентименталан опроштај објавио на друштвеним мрежама и пре него је жену сахранио.

И шта кажу - коцкање је болест зависности? А каква је болес' константно присуство на друштвеним мрежама?

Pa to je ti je isto ako odes na more a ne stavis neku sliku na fejs pa ko da nisi bio,zato laganica kliknes na facebook i ides delete, odmah je bolje

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Пре неки дан читам чланак на порталу Б92 о новом доступном електричном аутомобилу "Дачије", која је у ствари мали "Рено Квид" за индијско тржиште, ал' на струју. Уз чланак иду и десетине дијаметрално различитих коментара читалаца, па сам и сам почео да размишљам које су најосоновније перформансе електричног аутомобила које би ми радиле пос'о.

И онда ми на "Јутјубу" излети међу препорукама једна клип неких типова из Русије који имају неки бизнис у Кини и који у последње време каче клипове којекаквих кинеских електроаутомобила. Овог пута закачили су клип са њиховим малим тестом потпуно електричног хечбека марке "Чанан", једне поприлично крупне кинеске марке. На почетку кажу да су изненађени да ауто кошта само тако мало пара - 35 'иљада јуана, што је око 4,5 'иљаде евра. Кажу да немају осећај као код јефтинијих кинеских електроаутомобилчића, који се понашају као они аутомобилчићи за голф, да је осећај као у нормалном ауту те величине - лепо се вози, ослањање како треба, нормалне перформансе...

Тај у клипу је буџетна варијанта, оно што се каже "клотара" тог модела, како по унутрашњој опреми, тако и система за пуњење батерија - овај је само са пуњачем на наизменичну струју који се убада у обичан кућни штекер, док скупља варијанта има и конектро за брзе пуњаче на једносмерну струју. Какогод, мотор има 75 коња, догура до 125 на сат, батерија има капацитет... еби га, нисам запамтио, ал' даје декларисани домет од око 300 километара.

Да 'ебе рак рака ако ми ово не би заврашавало 95% потреба и то намерно остављам тих 5% за све потребе које би ми МОЖДА некада устребале од путничког аута за сваки дан.

@3orge
Sama krštena baterija neke autonomije do 200km košta preko 10k$.
Tako da bi taj kinez za 4,5k$ bio tako reći džaba..

Sama krštena baterija neke autonomije do 200km košta preko 10k$.
Прогрес не можеш да зауставиш. Колико сам ствари видео да у неком моменту коштају толико, а само пар година касније, то исто је коштало дупло мање и то је све израженије. Тако да сам сигуран да то што си и ти чуо да кошта јуче, прекосутра ће коштати, акко не у пола цене, онда толико да останеш запањен.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh