Chat 10

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo jakoo

Pre par godina svratim u radnju da kupim sta mi treba i izmedju ostalog i jaja. Vidim jaja stoje u vitrini i cena xy din/kg. Okrecem se po radnji, gledam gde je skrivena kamera...nema je..bar je ja ne vidim. Odem do slobodne prodavacice i onako, konspirativno, kao da kupujem drogu pitam jel ono sto je cena po kilogramu u redu, da nije neka greska. Prodavacica, jedva da se ne nasmeje...jeste komsija, dobro ste videli. E pa dajte mi....ces ces po glavi....dajte mi 12 komada pa koliko bude. Cena je kad se preracuna u komade bila kao i na drugim mestima na komad... otprilike.

Звао ме неки човек за тегове за ИМТ. Каже да је из Сјенице али ће бити велика поштарина да шаљем до тамо па ми је рекао да пошаљем у Уб код неког његовог. Гледао по нету колико би то коштало, да не буде скупљи превоз од тегова, и колико сам успео да сазнам нико не носи преко 100 кг, углавном је то до 30 или 50кг. Питање је да ли је различита цена ако се шаље ближе или даље преко брзе поште?

Može pomoć?
Na vanbrodskom motoru za čamac. Gdje se nalazi lamela ili šta god već, koja prokliže kad propeler udari u sedru ili namota travu?
Motor je suzuki 8 konja ali vjerujem da svi imaju sličnu zaštitu ali ja je ne mogu pronaći. Kad naglo dodam gas on prokliže a kad polako ubrzavam drži . Osovina se kronerom uzubljuje direktno na motor i ide do mehanizma za napred- nazad. Sa tih zupčanika direktno osovina na propeler. Na propeleru ima guma između krakova propelera i sredine koja je metalna i nazubljena i ide na osovinu. U tu sredinu sam zaglavio neki komad a propeler uhvatio rolcangama. Guma se uvije ali mogu samo da polomim . Neće da prokliže. Svi kroneri na osovinama su dobri.
Kad prokliže u vodi, samo smanjim gas i ona opet uhvati i vozi. Ne čuje se nikakvo krčanje.

To možeš da pošalješ u tri odvojena paketa.Poštarina će mu biti tolika da je jeftinije da dođe po to ili da se dogovorite da se nađete negde na pola puta i obavite transakciju.Tako radim kada prodajem seme deteline pa bude veća količina u pitanju a nekad odnesem direktno na kućnu adresu.Malo se provozam, upoznam ljude, obiđem kraj i tako.

Momo!
Gledao sam ove propelere i sistem napred-nazad. Sistem je isti i sve je to u dobrom stanju. Svi kroneri su krupni i vidio bi i ćorav da je nešto potrošeno. Ostaje centar propelera kao mjesto da je nešto upakovano ali već sam oštetio jedan zub kronera pokušavajući da je okrenem i nisam uspio. Da znam da je tu problem tražio bi drugi propeler a ovako kružim oko njega jer šteta je da ga potrgam ako mehanizam za zaštitu nije u njemu. Kod ovih manjih motora ima štift pa kad pukne stavi ekser i vozi.

Ja imam Hondu od 20 ks, motor je star 4 godine. Serviser mi je rekao da se u toj elisi nalazi neka sigurnosna spojka koja treba da odreaguje u slucaju nekog blokiranja.Nema štift na elisi kao stari motori.Za sada nisam imao problema sa motorom.

Ima verzija elise gdje je rijeseno kao u npr remenici radilice na autu . dvodijelno spojeno gumom pa je mozda pukla a uma isa plasticnom cahurom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh