Chat 10

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kupio jaja A klase u Idei , a kad sam otvorio kutiju :haha:

Na drugoj slici je poredjenje sa "normalnim" jajetom
Klasa koja označava kvalitet ne mora bit u ikakvoj vezi sa težinom.
Kvalitet A znači samo, da su jaja sveža.
Dok imaš onda klase težine XL preko 73 g, L od 63-73 g, M od 53-63 g i S ispod 53 g.
Ovo mora da si dobio super friško jaje veličine XXS.

Poslednja izmena:
Nisam redovan pratilac svih tema ali pročitam kad se nešto pojavi. Ljudi su spremni pomoći pa iako po nekad imaju različite stavove pa malo zategnu situaciju. Danas nešto radim a padne mi na pamet član Zombi.
Stvarno je taj čovjek pomogao mnogima svojom dokumentacijom i savjetima. Iako nisam imao potrebe da je koristim osjećam potrebu da se zahvalim na želji i naporu da se pomogne.
Ima i drugih koji zaslužuju pohvalu ali eto pada mi on nešto na pamet.
Da , dobro si primijetio . To je jedan od clanova , sa dosta prakticnog znanja iz svojih nekih oblasti , koji je vise puta dijelio korisne linkove i pomagao , a sa druge strane manje primjetan jer se ne uplice u nase vruce teme oko politike , istorije i slicno . Npr clan Kiraj slicno ,i jos neki . To su likovi koje treba postaviti kao zasluzni clanovi ili prijatelj foruma kako god . Vjerujem da vecina misli tako . Ima jos nekih tako prakticno vrijednih clanova , a neprimjetnih u caffe temama .

Prošlo je kroz forum nekoliko članova sa dobrim znanjem ali kad čitam njihove objave imam osjećaj da na prvo mjesto stavljaju svoju veličinu pa onda rješenje problema dok kod nekih to zvuči baš ljudski. Ono čovjek čovjeku a to cijenim.

Da , ima nekoliko clanova , mozda i desetina ako se citaju sve teme , kojima je , svjesno ili nesvjesno , cilj postojanja i pisanja na forumu , da pokazu i dokazu svoju superiornost u znanju , inteligenciju , i nedostiznost . Postovi su im postavljeni sa stanovista ucitelja , rijetko postavljaju pitanja ,i jedva cekaju da nadju dlaku u jajetu nekome..

Ljudi smo sa manama i vrlinama. Možda neko meni "ne legne" ali nekom drugom je dobar sagovornik. Ne zamjeram ali kad se malo prisjetim vidim kao i ti, da ima zaslužnih članova. Korisni a nisu napadni.

Klasa koja označava kvalitet ne mora bit u ikakvoj vezi sa težinom.
Kvalitet A znači samo, da su jaja sveža.
Dok imaš onda klase težine XL preko 73 g, L od 63-73 g, M od 53-63 g i S ispod 53 g.
Ovo mora da si dobio super friško jaje veličine XXS.

Poredjenje sa drugim jajetom takodje M klase iz drugog pakovanja. Inace svih 10 komada su bili ovoliki i to se desava vec nekoliko puta.

Имам неколико кокошака и једног петла стално су на отвореном. Спавају на дрвима. Имају воде стално а скоро их и не храним. Нађем сваки дан 3-4 јајета и ја сам задовољан. Дешава се да јаја понекад буду баш крупна. Прошле зиме су их урнисали пси луталице и њих сам решио. Преко лета комшијске мачке су хватале пилад и носиле. И њих сам решио.
Одем код комшија да се жалим да њихове мачке даве пилад и они се смеју у фазону "па штаћу им ја". Реко "да знате да сте у праву". И узајмим у селу фризирану ваздушну пушку и решим проблем.

Ови су опоменути. И нисам имао проблема са целим комшилуком већ са једном кућом.
И сам имам две мачке. А ево и данашњег улова.
3ae9f3e77ab1b7f08b43db1d64f25c66.jpg

https://avaz.ba/globus/svijet/63550...adu-docekao-jos-pola-miliona-kineskih-vakcina Nazalost pomahnitali predsednik se jos odavno oteo kontroli odavno je prekoracio tu nevidljivu liniju koji deli zdrav razum od ludila ali cilj ocigledno opravdava sredstva .Iako je Srbija po svim negativnim parametrima prva u Evropi tako i u vakcinisanju njenih gradjana tu smo navodno drugi i posto je nacija vec dobro izspricana ALI DANONOCNO STIZU RAZNI KONTIGENTI SA SVIH STRANA .Bice i ovo jednog dana predivna tema za INSIDER ko je uvozio cija firma koliko je bilo ogradjivanje a verovatno i dupla ugradjivanja ove sto idu druga i treca ruka za Makedoniju,Bosnu i Crnu Goru. Ali toliko gorucih problema mi imamo kao drzava i umesto da iko proba barem da ucini ista za resavanje nagomilanih problema ma koga zabole OVI CEKAJU DANONOCNO NA AERODROMU SANDUK SA VAKCINAMA A NJIHOVA LICA U DELIRIUMU ODUSEVLJENJA. Nije to odusevljenje posledica brige za babe i dede sto kaze budzati BAKE I DEKE ma ne on bi ih prvi da vise iznad ambisa zgazio po prstima i rasteretio penzioni fond OVO JE NAJGORI FETIS URINIRANJA I POVRACANJA PO VEC ISCRPLJENOM I POTROSENOM NARODU KOJI VISE DEFINITIVNO NEMA SNAGE NI DA SLUSA A NI DA SE BORI SA PSIHOPATOM A ON KAO MMA BORAC SKACE PO NOKAUTIRANOM NARODU NE BI LI GA DOKRAJCIO DO KRAJA .Za ovoga je Mika Aleksic totalni amater i indijanac ali ova izbezumljena faca na aerodromu GDE SE ON RZE I CEREKA PORED SANDUKA SA VAKCINAMA svakog gradjanina Srbije baca u razmisljanje STA, GDE , KUDA I KAKO i dali se igde nazire resenje za spas nacije :unsure:

Момосарић, ове кокошке не знају шта је концентрат. Хране се тако што улове шта стигну и понеко зрно јечма и кукуруза. И јесте крупне су. Ко зна шта би било још кад би повео рачуна о њима.

Moji stari isto imaju 50 do 100 domacih kokoski u slobodi na vecem prostoru . Bude jaja cesto viska . Sestra mi radi u gradu i tolki je interes od njenih kolega i komsija tamo za ta domaca jajada je to cudo . Mogu se prodavati ladno po 3x cijeni nego ova u radnji . A i razlika u boji mirisu itd je velika . To nebi mogao podvaliti niko i da hoce .
Naznam dal se neko bavi tim al lici da je to dobar biznis .

Овде неће нико да ти плати више зато што је домаће и квалитетније. Да не причамо да су за 50 или више % тежа.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh