Chat 10

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta fali ako radni vek provedes u jednoj firmi? Zadovoljan poslodavac tvojim radom ti zadovoljan nacinom na koji ceni tvoj rad. Poznajes kolege oni poznaju tebe, vremenom mozes da napredujes u poslovnoj hijerarhiji. Mislite da je pravi radnik onaj koji promeni 10 firmi? Nije pravilo, ali ja bi se zapitao zbog cega je to tako.
Svaki pravi komunista bi ti čestitao na toj percepciji.
U titovoj državi je to možda i bilo moguće, ali danas je potpuno nemoguće ni u državnoj a pogotovo u privatnoj firmi..

Ne znam gde ti živiš ?
To u današnjoj, ovovremenskoj Srbiji, realno i bezobrazno iskreno, još kod "privatnog novokomponovanog" kapitaliste, "ne biva"!!!! 😆

Realno, boli me ćorsokak, ako prihvataš posao i ne bojiš se, niko ti ne može ništa, samo se nasmeješ, i ADIO AMORE !!!!
Ili ga zvizneš po labrnji ako postane previše bezobrazan, čisto da mu pokažeš da i to ume da se dogodi !!!!
Ponavljam, pa bilo to muško od 100 i kusur kg ili kakva paćenica sa cvikerima i 50kg sa sve gaćama !!!! 😂 😂 😂
Ja to kažem, mogu da te zamolim da me ne vređaš, i da se "rastanemo" ko normalan svijet, a mogu i LEPO da te zamolim !!!! 🤕
Ja sam radio na ciglani i nesto nas par dana zeza presa za proizvodnju cigle....mi placeni od ucinka a svaki dan popravljamo presu i mi radnici izmedu sebe negodujemo....za doruckom ja reknem pred gazdom da poso ne ide i da ovakav rad nije u redu....
Znas sta nam rece.....ko oce da radi ko nece nek ide....
Svi ostali radnici su usutjeli....a znas zasto......

Zato sto su imali porodicu iza sebe koja je zavisila od njihovog rada

Ja sam radio na ciglani i nesto nas par dana zeza presa za proizvodnju cigle....mi placeni od ucinka a svaki dan popravljamo presu i mi radnici izmedu sebe negodujemo....za doruckom ja reknem pred gazdom da poso ne ide i da ovakav rad nije u redu....

Pa jesu li to vredni, radni ljudi? Pretpostavljam da jesu čim rade na ciglani.
Zaista misliš da nemogu naći posao nigde u okolini od 50km?
Porodici se novac može doneti i sa drugog mesta osim te ciglane. Dalje, ako oni žele svako veče da spavaju sa ženom onda zaista treba da trpi tog jakog 'gazdu' koga boli 'tuki' dali mu mašina radi ili ne..

Kad u glavi se raspraviš sam sa sobom, gde ti je "prag tolerancije", vrlo brzo ćeš steći "moć" da "takvima" kažeš ADIO, bez obzira na porodicu....
Ako si pravi radnik, vredan, i ne bojiš se bilo kakvog posla, od kopanja duvana, branja voća, kopanja kanala, utovara kamiona, vožnje traktora, rezidbe voća, rušenja i zidanja objekata, POSLA ZA TEBE ĆE BITI !!!! 🍻
Još nešto, do PRAVOG posla se uvek dolazi ISKLJUČIVO NA PREPORUKU !!!!!
Lično iskustvo !!!
Ili napišeš molbe za posao i predaš na 10 mesta, pa ko se upeca, bar za prvo vrijeme dok ne naleti nešto bolje !!!!

Pa za sad nema jer jos nije prosao taj interval racunajuci zadnjih 20 godina. Po meni nemoguce bi bilo ako se firme otvaraju ili zatvaraju svakih 10 godina pa i cesce. Samo da ne bude poslodavac ne valja, a valjaju razne lenstine koje kasne na posao, na poslu popuse kutiju cigareta, neki alkoholisani, neki izlaze ranije, neki zloupotrebljavaju bolovanje, neki potkradaju, neki ne poznaju posao i tako iz firme u firmu. Na recima med i mleko, a kad krenu da rade????

Ti si video negde te lenštine? Misliš da se sada to negde tako radi?
Ili si i dalje u titovom vremenu zarobljen u vremenu i prostoru...

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Nisam bas za te poslove...sad ovo.sad ono....davno je bilo kad sam radio na ciglani ...gazda je bio vas crnotravac i radio sam 4 godine a razisli smo se zato sto nisam vidio neku buducnost u tome.
Rad nedjeljom podrzavam.bar u svom slucaju....drzim cvjecaru pa mi je to udarni dan

Ja nikada nisam koristio bolovanje, nemam čak ni zdravstveni karton ni izabranog lekara...
Na posao ne kasnim, a po mogućstvu "oflekam" pivo-dva....
Na ovom poslu je alkohol bilo koje vrste strogo sankcionisan, ali niko mi ne brani da "tamburam" po 🍻 na povratku kući, na zadnjem sjedištu "tuđeg" auta....😂😂😂
Veoma mi je važan taj "slobodan" dan, ponekad, jer uvek imam nekog administrativnog ili privatnog posla...
NE ZLOUPOTREBLJAVAM tu pogodnost...
Naravno, ako Poslodavac kaže, ne može, ne bunim se, ali samo dok ne vidim šta je to bilo toliko hitno da se odradi pa ga nisam dobio...
Uglavnom je opravdano ponašanje Poslodavca...
Neki put i zažmurim, ali neki put se i pobunim...
Kada neke negativne stvari dostignu vrhunac, popričam s gazdom, on uglavnom meni negativno, ja njemu istom mjerom, pa ili se rastajemo, ili nastavljamo, pa dokle doguramo...
Nije on jedini, a nisam ni ja nezamenljiv, pa će mu Firma propasti, ili ću ja gladovati bez posla, ako je napustim !!!!!!!

Poslednja izmena:
Evo, prošli vikend sam išao da režem borovnice, nekih pola jutra orezali kolega i ja za 2 dana, ljudi prezadovoljni, prvi put išao kod njih, opet, NA PREPORUKU prethodne mušterije !!!!!
I kaparisali me za raspuštanje protivgradne mreže za nekih mesec dana ....
Malo morgen bi me zvali da sam kakva lenština ili pijanica !!!!
Još mi napakovali paprikaša i slatkih kiflica da ponesem kući da jedem !!!!

Kupio jaja A klase u Idei , a kad sam otvorio kutiju :haha:

Na drugoj slici je poredjenje sa "normalnim" jajetom

Primer moje kume. Radila 30 godina u banci, kad se banka prodala spala da radi na salteru, radila svaki dan po 2h prekovremeno bar 2 godine i vise bez da je placeno. Kad su rekli da mogu da uzmu otpremninu uzela par hiljada evra i otisla, jer su ovi koji su ostali posle nje isto otisli veoma brzo. Sad je zagazila u 50-te godine zivota i naravno ne moze da nadje posao gde ce da ima slicnu platu kao u banci. Samo taj posao zna da radi, zavrsila ekonomiju drzavni faks, ali nema iskustva u drugim poslovima. Treba neko da je obucava a nece niko da je primi da je obucava jer nije mlada i juce dosla sa faksa. Moze da nadje posao da radi za minimalac, ali joj nije to dovoljno jer ima studenta da finasnira. Sad cuva decu, ali joj to ne porkiva ni troskove kredita i racuna za kucu a kamoli za zivot. Kad se radi samo 1 posao ceo zivot i taj posao propadne, onda nema covek nekog izbora a tesko je se predje u skroz neku drug oblast zivota i obucava.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh