Када пишем о избору или да се кољемо или да подвијемо реп и сачекамо да нас утамане касније, односи се на све широм Југославије, који се нису приклонили Осовини, а кад пишем "на страну ово наше међусобно", то се превенствено односи на наш међу-српски сукоб (партизани, четници, недићевци, љотићевци...)
Зорге, како сврставаш ове у наш међусрпски сукоб. Колико ја знам партизани су оперисали (може се рећи: слободно оперисали) на територији НДХ. То је званишно постао наш сукоб (Србије са комунистима) када је подигнут устанак тако што је бараба убила два разоружана жандарма (било је речи о Козари и тада, када су усташе вршиле злочине, њихова сабраћа комунисти су у близини имала солидно јаке снаге, али су јурили четнике – махом Срби, а било је и других националности и вера међу четницима, тачније ЈВуО).
Власти окупиране Србије су их углавном чистиле. Учинили су и велико зло (Брозова банда) када су дигли у ваздух смедеревску тврђаву јер Брозовој банди није било по вољи што је у Србији мирно. Видевши какву су несрећу направили, то је сваљено на Мустафу Голубића, којег су издали немачким властима. Преузет је његов „ Црвени камерни оркестар“ а јавности су из те екипе посебно познате Даворјанка Пауновић и Вера Милетић (мајка Мирјане Марковић).
Комунисти почињу да праве неред по Србији и то у време око и после напада Немаца на СССР. Власти у Србији не успевају да осигурају мир и да би спречили даље комунистичке ујдурме (што иначе изазива немир и страдање у Србији), заповедник немачке окупационе команде Хајнрих Данкелман је Љотићу и Аћимовићу саопштио да то реше или следи
потпуно распарчавање Србије. Тако би највећим делом Србије управљали наши доказани „пријатељи“ Мађари, Бугари, Албанци и усташе. Изузетак је Београд са околином јер је то Немцима потребно да одатле управљају.
Практично је Недић приморан да прихвати да буде председник владе. И онда навале комуњарски рестлови да скиче и пљују по њима јер су их најурили из Србије (да не страда народ и да Србија скроз не пропадне). Од августа 1941, Недић је на челу владе окупиране Србије (што се тиче битних питања то су спроводили Немци). Колико знам нису слали трупе у помоћ Немцима на источном фронту...други јесу и сада их запад (тиме и фашистички запад) „воли“ – и држи њихову страну, а против Србије.
Зато, Зорге немој нас трпати у исти кош са тим комунистичким шљамом. А и Срби који су ишли у партизане, а сматрају се Србима су приморани. Остали и нису Срби него интернационалисти, односно отпадници. Махом пропалице и неки „недоврши“ (нису били способни ни занат да изуче). Нисмо ми могли са њима јер су наши циљеви да Србија напредује, а њихови да пострада што више (у складу са одлукама дрезденског конгреса).