Chat 10

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aj nemojte zajebavati, pa gde ste do sad bili? Da niste i vi kao ovi milenijalci , kažu, nema na jutjubu, nije se desilo?
Mislite da je Sinu tisućljetne kulture napisano bez veze?

Штета што у филму није било масовнијих сцена логора јер овако ми остаде утисак као да је то неко место где су сакупили људе из пар села и то је то. Разумем да је то питање буџета продукције, али је штета што нису (барем је то мој утисак) успели да дочарају пуки обим тог ужаса.

О дотичној, за дом спремној господи, постоји и сведочанство оног швабо-'талијана, Курција Малапартеа, ратног дописника, о сусрету са Павелићем:

"...Прошло је подуже времена од како нисам видео Анту Павелића. Када сам ушао у његов студио, приметио сам да је променио место намештаја. Док смо разговарали, ја сам посматрао корпу од врбовог прућа, постављену на његовом столу, на левој страни од Поглавника. Поклопац је био подигнут, видело се да је корпа била пуна морских плодова, тако су ми изгледали, рекао бих остриге, али извађене из љуштуре …
"То су остриге из Далмације?", упитао сам Поглавника.
Анте Павелић је подигао поклопац корпе и показујући те морске плодове, ту љигаву и пихтијасту масу острига, рекао је, осмехујући се, са тим својим добрим и уморним осмехом.
"То је поклон мојих верних усташа: двадесет килограма људских очију."..."

Да се сними та сцена у неком филму, великој већини људи би изгледало као нешто надреално, нешто што је претеривање, али ипак...

Teško je snimiti tako nešto, najveće zlikovce i životinje u istoriji...Gde su jame, gde su druga stratišta, u Jasenovcu je možda 20 % od svih ubijenih likvidirano...Iz Krčedina je 60 ljudi ubijeno u Jasenovcu i Gradišci a šta onda očekivati za Kozaru, Kordun, Baniju...Glinska crkva, Jadovno...Mom dedi su sestru Anđu od 18 godina pred majkom rastrgali sestru sa 4 konja...

Samo Japanci i Belgijanci ulaze u top sto zlikovaca, na 99 i 100 mesto...Ako ima nekih mlađih, treba da pogledaju i pročitaju o japanskim zločinima u Mandžuriji, ima i snimci original kad zakopavaju 100 živih ljudi u rupu dubine 1 metar, da ne troše municiju i snagu na Kineze...

Teško je snimiti tako nešto, najveće zlikovce i životinje u istoriji...Gde su jame, gde su druga stratišta, u Jasenovcu je možda 20 % od svih ubijenih likvidirano...Iz Krčedina je 60 ljudi ubijeno u Jasenovcu i Gradišci a šta onda očekivati za Kozaru, Kordun, Baniju...Glinska crkva, Jadovno...Mom dedi su sestru Anđu od 18 godina pred majkom rastrgali sestru sa 4 konja...
Nije mi jasno kako ljudski um to moze da zamisli, a ne uradi. Kako ti ljudi posle spavaju nocu, imaju li oni svoju decu, imaju li grama savesti? Ako su to uopste ljudi....

Posle dede ,na red je dosla i baba. 🤦‍♀️Onkoloski bolesnik sa metastazama. Jutros je primljena u bolnicu zbog pozitivnog testa na koronu. Krvna slika uzasna. D dimer 579.

Da, deda je zarazen u bolnici. Nisu bili u kontaktu. Moja majka koja se brine o babi je negativna. Inace baba nema nikakve simptome. Primljena je u bolnicu zbog pogorsanja stanja zbog njene bolesti i na prijemu odrade test i ispadne da je pozitivna.

Ja sam sina danas vodio u kovid ambulantu ,ima malo povišenu T već 5 dana,ceo oktobar tačno 30 dana imao je isto malo povišenu T. Tada mu nisu uradili test samo posle kad je prošlo imao je antitela.Sada sam odmah kad nije spala za 5 dana otišao u kovid ambulantu uradili mu test i negativan.Kažu mi doktorice u Alibunaru je dobra situacija nema novih slučajeva. Ni pre ni sad nije imao nikakve simptome niti se žalio da ga nešto boli,krvna slika je dobra,tačno da se čovek sludi. Ja sam se revakcinisao prošle subote i moji u kući idu redom,iz početka nisi baš bili za ali sad dobrovoljno hoće.Ja nisam imao dilemu.

Pa sin verovatno jos uvek ima antitela. Verovatno je nesto drugo. Sezona je virusa i gripa. U Knjazevcu je katastrofa. Ima dosta zarazenih , a sto je najgore u zadnjih par dana sam cuo za jos najmanje 10 osoba koje su prosle kao pokojni deda i to sve na istom odeljenju. Pokrece se pitanje koliko je med. osoblje odgovorno. Neki se spremaju i na tuzbe,ali to je uzalud.

Nije mi jasno kako ljudski um to moze da zamisli, a ne uradi. Kako ti ljudi posle spavaju nocu, imaju li oni svoju decu, imaju li grama savesti? Ako su to uopste ljudi....
Pre moždapola godine naletim nanekoj društvenoj mreži na jednu stranicu kojaje izbacila baš ovaj nož za šaku...i napisala da je to bilo najomiljenije oružije u logorima smrti...nakon toga ja malo izguglam i takodje pogledam na youtube sve moguće stvari vezane za logore u ndh......dodjem čak i do podataka da kada je Hitlerov nadzornik dolazio da obidje ove logore napisao da su oni gori čak i od aušvica....Takodje sam gledao celo Artukovićevo sudjenje...posle svih tih stvari sam jedno sat vremena sedeo i razmišljao koliko ljudski mozak može da bude poremećen i opsednut.....Najgora stvar što u Hrvatskoj i dalje postoji grupica od nekolicine ljudi koji još uvek podržavaju državu ndh i ljude kao Artukovića veličaju i uzdižu....Kad god pomislim na sve ove stvari tiha jeza prodje kroz mene.....

Послато са Nokia 1.3 помоћу Тапатока

Pre moždapola godine naletim nanekoj društvenoj mreži na jednu stranicu kojaje izbacila baš ovaj nož za šaku...i napisala da je to bilo najomiljenije oružije u logorima smrti...nakon toga ja malo izguglam i takodje pogledam na youtube sve moguće stvari vezane za logore u ndh......dodjem čak i do podataka da kada je Hitlerov nadzornik dolazio da obidje ove logore napisao da su oni gori čak i od aušvica....Takodje sam gledao celo Artukovićevo sudjenje...posle svih tih stvari sam jedno sat vremena sedeo i razmišljao koliko ljudski mozak može da bude poremećen i opsednut.....Najgora stvar što u Hrvatskoj i dalje postoji grupica od nekolicine ljudi koji još uvek podržavaju državu ndh i ljude kao Artukovića veličaju i uzdižu....Kad god pomislim na sve ove stvari tiha jeza prodje kroz mene.....

Grupica...Kao što kod nas grupica podržava Barona Minhauzena...

Doček oslobodilaca...
18-19-ulazak-nemaca-u-zagreb.jpg

Doček okupatora...
resizeimage-net-output.jpg

Doduše, sutra su svi SPONTANO izašli da se ponovo dočekaju okupatori...

Grupica...Kao što kod nas grupica podržava Barona Minhauzena...
Iskreno...prvi put čujem za takve grupice....
A za ove o kojima pričam sam slučajno naleteo na youtube...konkretno snimala ih je neka televizija i to tipa 2015-2016...oni kao izašli u neki park sa zastavama i uniformama...sad da li je to montirano ili istina nisam siguran..

Iskreno...prvi put čujem za takve grupice....
A za ove o kojima pričam sam slučajno naleteo na youtube...konkretno snimala ih je neka televizija i to tipa 2015-2016...oni kao izašli u neki park sa zastavama i uniformama...sad da li je to montirano ili istina nisam siguran..

Evo ti ovde grupice koja bi pojela Minhauzenove bezube sendvičare...

Evo ti ovde grupice koja bi pojela Minhauzenove bezube sendvičare...
Ispravka za mene .....
Sada ipak shvatam o kome se radi.....i koja je to Minhauzenova grupica...
A što se tiče videa..phh pa čega se pametan stidi budala se diči..nije mi jasno samo koga su to oni oslobodili i od koga ...

Ispravka za mene .....
Sada ipak shvatam o kome se radi.....i koja je to Minhauzenova grupica...
A što se tiče videa..phh pa čega se pametan stidi budala se diči..nije mi jasno samo koga su to oni oslobodili i od koga ...

Ne shvataš, šteta što jutjub skida ovu pesmu, da vidiš šta onda rade, tu su se borili sa decom i ženam, doduše nenaoružanim i za dlaku izgubili...

Ne shvataš, šteta što jutjub skida ovu pesmu, da vidiš šta onda rade, tu su se borili sa decom i ženam, doduše nenaoružanim i za dlaku izgubili...
Uspeo sam da odgledam i ovaj video i prvu verziju njega .....
Nemam komentara na ovu pesmu....
Tuga čemer i jad čime se hvale....

Uspeo sam da odgledam i ovaj video i prvu verziju njega .....
Nemam komentara na ovu pesmu....
Tuga čemer i jad čime se hvale....

Nije problem pesma nego što to nije šačica ljudi...Hrvatstvo nema smisla ako nema mržnje prema Srbima, mladi ljudi nisu u toku ili su nacionalisti, nema mnogo koji su upućeni u temu...Samo pročitaj originalnu izjavu druga Steve koju je zabeležio Milovan Đilas, kao veliko moodo, u vezi Jasenovca a onda kreneš redom, kad stigneš do bombi u bioskopu, ubistvu Rolovića, Maspoku, Bugojanskoj grupi biće ti jasno, ovo friško zadnjih 30 godina ne treba...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh