Chat 1.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovdje ima dosta neistina, koliko ja vidim.Nije tacno da za osvestanje zita morate platiti sumu koju je odredio lokalni pop,(mopzda bi on toliko zelio, ali vi to ne morate dati) i on ne smije odbiti da izvrsi osvestanje.Takodje za opijelo,ako kazete svesteniku da nemate novca on vaseg pokojnika MORA opojati, jer postoje vise instance u SPC od njega gdje se moze prijaviti.A sto se tice ovog "parohijala" sto NA pominje:bio sam na sahrani u Sivcu prije par godina i ti prijatelji kazu da placaju taj parohijal jednom godisnje, ali se vise nista ne placa svesteniku, ni opijelo, ni vodica..nista.Svi imamo pravo na svoje misljenje o svemu i svacemu, ali mi kao pravoslavcu i vjerniku u nekim razumnim mjerama (nisam fanatik) gore pomenuta KR_ova izjava da "nema vecih sotona od pravoslavnih svestenika" zvuci kao uvreda na vjerskoj osnovi.
Da li ti znas koje sam ja vere?
Da li je to uopste i bitno?
Uvreda?
Zar nema vece uvrede uzimati od ljudi kojima je preminuo najmiliji,tim ljudima samo jos taj trosak fali!
Da li si ti nekad video snimak na tv-u kad je skup popova/svestenika?
Pa to ko da je skup mafije Sicilijanske,a ne bozijih ljudi,kako sebe nazivaju!

Е сад, код нас у Шумадији, тачније овде у ГМ, ситуација није таква.
Имамо много финог попа, колико даш и не даш, не прави питање.
Свети водицу за 200 динара и ломи колач за исто.
За сахрану деде ми је узео колико смо дали, опет а то је 5000 дин,јер је имало до села 25км у једном правцу.
Поздрав свима.

Nemojte napadati Kisha jer je suva istina to sto je napisao. MI u selu imamo dobrog popu, a jos je i nas lokalni, tj. iz Barande. A u Opovu, dva popa ne znas koji je od kog gori, oba dodjosa iz p...e materine, najgori sljam. Svaka cast nasem popi, al ne da ih ne volem, nego...

Retki su takvi popovi.Da ne pravimo dalji off naš se pop osilio i svaka suma ispod 50 eura njemu je ispod časti. :sta:

Poslednja izmena:
Kod nas u Futogu ima ih 4-5 komada i podelili su mesto na reone. Jedan drugome ne zalaza u reon. Kod mene kada dodju u kucu prvo su se najavili i pitali dali hocu da ga primim. Dajem za osvecenje vodice koliko ja mislim da je dovoljno, a da nije uvredljivo. Prema meni su fini posto znaju da mi je ujak rektor u bogosloviji u Sr. Karlovcima. Da ne bude zabune KR je pravoslavne veroispovesti, i mislim da svako ko je nezadovoljan sluzbom i radom svestenih lica ima pravo da se obrati nadleznim crkvenim institucijama. Ogovaranje svestenika na ovome forumu nece mnogo pomoci.

Kod nas ljudi prestaju da idu u crkvu zbog te gamadi od "popova"...

Pravi vernici prestaju da idu u crkvu zbog novokomponovanih vernika, koji jos drze u dzepu partijsku knjizicu, a zauzeli su prva mesta u crkvi. Takvima ne moze ni svestenik ni sam Bog pomoci. Protiv takvih ljudi treba pisati, jer oni su zlo ovoga drustva, a o svestenicima neka brinu njihove staresine.

Pravi vernici prestaju da idu u crkvu zbog novokomponovanih vernika, koji jos drze u dzepu partijsku knjizicu, a zauzeli su prva mesta u crkvi. Takvima ne moze ni svestenik ni sam Bog pomoci. Protiv takvih ljudi treba pisati, jer oni su zlo ovoga drustva, a o svestenicima neka brinu njihove staresine.
Eh,najviše je takvih,novokomponovanih...

Ma ljudi niko nikog ne napada,ali jedne satanizovati jer su derikože a druge kod kojih su slučajevi razvrata i pedofilije kao dobar dan ne pominjati je nedopustivo....
po meni je to isti ili sličan soj ljudi niskog morala...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh