Chat 1.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@MONTOYA

Svakako si u pravu. Takve stvari treba u pisanoj formi dostaviti nadleznim crkvenim institucijama i organima pravosudja, i siguran sam da bi nadlezni reagovali ako su navodi u dopisu tacni i dokazani. Sve ostalo je mlacenje prazne slame.

Da li ti znas koje sam ja vere?
Da li je to uopste i bitno?
Uvreda?
Zar nema vece uvrede uzimati od ljudi kojima je preminuo najmiliji,tim ljudima samo jos taj trosak fali!
Da li si ti nekad video snimak na tv-u kad je skup popova/svestenika?
Pa to ko da je skup mafije Sicilijanske,a ne bozijih ljudi,kako sebe nazivaju!
Ne, niti me zanima (mada si u jednom postu poodavno izjavio nesto na tu temu), bitno_nije, a da je uvreda, za mene, jeste. Sto se tice ovog dalje, ako svestenik ne uzme pare za opijelo ili vodicu od cega ce on da zivi ? Od cistog kiseonika? E sad, druga je stvar sto narod ovdje voli da se isprsi za kintu svesteniku malo vise nego komsija, pa posle isti taj trubi po selu da ga je pop prisilio da plati toliko (valjda ga prisili mantijom).Nekakav skup svestenika ja stvarno nisam vidio naTV, najvise sam ih vidio recimo na sahrani pok.patrijarha Pavla, i izgledaju mi manje_vise svi isto, u mantijama, nisam vidio nikog da mu viri hekler ispod iste. Da ne budem totalno pogresno shvacen, ne tvrdim ja da su svestenici nekakvi sveci, ali nisu ni mafijasi da se po njima bas pljuje, na kraju i oni su samo ljudi, a po vjeri svi su ljudi gresni (cak je i ova nasa polemika grijeh).......i tako odoh totalno u off cak i za chat pa cu se sad iskljuciti iz dalje diskusije.

Kod mene su komercijalisti(popovi) za sve raspisali cenovnik. Ko ima da plati ima, a ko nema nije doboljno dobar vernik. U Oplenackoj filiiali(crkvi) su poceli i ulaz da naplacuju.

Ču počeli pa odavno to rade kad sam pre 5 godina bio tamo naplaćivali su 50 dinara jer kako kažu to je zadužbina porodice Karađorđević i nije u vlasništvu SPC i zbog toga imaju pravo da naplaćuju ulaz.

Kod nas na sahranu moraš da ih dovezeš svojim kolima a imaju dobar vozni park.
Mi kao deca nismo ni išli u crkvu,bilo je vreme komunizma.Moji su slavili sve verske praznike ali nas nisu terali.Ja veru poštujem svačiju ali popove bilo koje veroispovesti nemam oči da vidim.Ovi naši samo gledaju šta si stavio ispod tanjira.
Do 90-ih nismo ni znali za Božić,Uskrs na državnom nivou a nakon toga oni koji su najmanje verovali u Boga odjednom postaju veliki vernici.
ja poštujem 10 božijih zapovesti i to je moja vera a ovi tzv. božiji izaslanici neka izvinu.

Šta bi sa članovima S3RiOUS, čugi, phoenixfendt imaju mnogo postova i gomilu započetih tema a odavno ih nema na forumu, nijedan nije banovan?

Kande su postali "persone non grata" ako se tako piše.Pitama onako vidim da su bili dosta aktivni u ranijem periodu a sad ih nema više.

Čugi je bio globalni moderator ali je jednostavno prestao da dolazi na forum.S3RiOUS je isto tako odjednom nestao a Fenix je udaljen a to se i vidi ako se čita od početka.

Nema vecih sotona od pravoslavnih popova!
Moram da priznam, da ovakvu izjavu jos u zivotu nisam video. Nadam se da ste i ti i vlasnik foruma svesni kakve sve ovo posledice moze da ima za vas.

da kod nas pravoslavni popovi kozu deru za bilo koju radnju,katolicki popa uzima koliko mu se da,a ako nemas ok je.
I to verujem da je svugde tako,ne samo u mom mestu.
Dakle verujes da u svakom mestu katolicki rade tako, a takodje verujes da su pravoslavni popovi sotone u svakom mestu, cak i u onom kojem nikad nisi ni bio. Zanimljiva percepcija realnosti.

Krajnje je vreme da prestane ova priča o popovima.
Bogu su se zavetovali da će služiti ljudima, a ako su umesto slugu postali plaćenici, to im je veći greh, jer znaju da rade pogrešno.
Bog nek je milostiv svim takvim sveštenicima - plaćenicima.

Šta neće, pa ima gi razni što bi rekli južnjaci.Kod mene u selu jedan popa kad treba da dođe da osveti pošalje na papirčetu koliko to košta,a košta 800 dinara još i pošalje specifikaciju cene sveca 200 tamjan 100 a osveštenje 500, a za sahranu uzme 6000 dinara, a krštenje 5000.Sagradio kuću od 100000 evra! A katolički pop svakih godinu gana ganc nov auto a švalera se kao najgori bećar! I onda kažu ljudi popovi svetinje izaslanici Boga na zemlji.Čast izusecima ali ovi koje ja znam ne daj ih Bože nikome.

Izvinite nisam video da je već napisana molba da se prestane o popovima pričati.Kad ova verzija nema kao onaj stari da se vidi da je neko već napisao poruku u međuvremenu

Šta će biti sa njima?Odseće im popa jezik ili?
Pa jel imate vi ikakav osecaj za uvredu? Jel mislite da sa ovakvim nacinom pisanja kao moderatori, imate pravo da to i dalje budete? Jel to poznajete sve popove i znate kako oni rade? Jel ste takodje upoznali i hodze i fratre pa mozete da uporedjujete? Sa kojim to pravom nekog nazivate sotonom, i jos mislite da taj kao sece jezik nekom?

Mozda da malo razmislite, pobrisete ovo tuzno pisanje, uputite po neko izvinjenje, a onda bi mozda i red bio da se kao neko ko bas i nije u stanju da odgovori svojoj funkciji, odustanete od iste.

Marko22 opustite se malo.Gde god se povede neka žustra rasprava vi odmah uskačete da se nešto raspravljate.Jel to volite da radite?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh