Changfa

U Kuzminu ima takav Chang od 160 ks i vuče bez problema 4 glave.Za godinu dana je napravio 800 radnih sati i nikakav problem nije imao.
Mislim da nema. Starac je kupio 140ks prvi Cang u Kuzminu i vuce Vogela ravnjaka 4x30.
I to iz hobija,ima vecih za oranje. Ovaj npr sejalicu 12r, sad je kupio rasipac veliki i te stvari naivise radi.

ajd sad malo i spekulacija

po meni ko bas sad nije da mora da zuri sa kupovinom traktora

bukvalno za 2 godine ce vec biti ogromna razlika sto se tice kineza ka bolje(resavanju nedostakaka kojih ima sto je sasvim normlano) a cena koja je sad za neki Chg od 160 ce biti za traktor od 200ks,vrlo ne bitne pare ce biti razlika,ovo ne bitne mislim na tipa 10k evra sto je za tu konjazu smesna cifra

vrlo brzo se to sve menja i napreduje

znam vec sad ko je uzeo lovola prosle pa sad boguje sto je zurio sa kupovinom jer druge opcije su postale ogromne.....sto rece onaj u Mi nismo andjeli---otvorice se novi horizonti :ROFLMAO:

Па из пређашних коментара да се закључити да ће поскупети баш толико колико коштају гуме које се траже а не стижу са њима стандардно. Па ће онда бити добри и "ластиши" на којима сад стижу. Али све то је пре до продавца и спецификације контигента који поручи.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Из поузданих извора, да ће на јесен сви да поскупе за 1000-3000 евра!!!! Милсим није то нека пара, али ће цене ићи горе свих кинеза
al to nije do samih kineza vec nesto drugo je u pitanju

opet po meni 3k na traktor od 160ks uopste nije velika para

sto bi reko pre koju godinu ovaj nas tu iz jednog susednog sela kockasti---AL su ga digli u pm :ROFLMAO:

isto tako moz se desiti da i cena psenice ili kukuruza ode nesto gore pa ovih 3k evra budu 2 zmajevke zita razlike :ROFLMAO:

Od svih ovih kineza po meni CHANGA mi je najbolji. Onaj Zoomlion toliko mi ruzan i un unutra one palice u kabini imam osecaj kao da vozi stare autobuse.

Cena transporta varira od momenta, i trzisna je. Velika je konkurencija i u tom poslu. Kad spadne posao vozice i jeftinije, a i skuplje kad je potraznja. Takodje u momentu formiranja cena odnos euro dolar je bio 1:1 kraj 2022. Sada je 1:1.15 pa niko nije pojeftinio u eurima trakto za 15%.

Iako poskupi 3k ojra opet imaš 3 komada za jednog jelenka.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

И
Ko će kupiti nov traktor od Jeseni, staće svima prodaja.
Пушта држава нови круг субвенционисаних кредита са 0% камате, да људи који нису сада узели машине купе их, јер је потражња огромна била. Ја сам у орвом кругу био испод црте и умало да одустанем од куповине трактора и чекам јесен, да држава није проширила конкурс, јер је као што сам рекао потражња била огромба за 0% каматни субвенционисани кредит.

Плус трактор је залог, а не земља и слично.

И
Пушта држава нови круг субвенционисаних кредита са 0% камате, да људи који нису сада узели машине купе их, јер је потражња огромна била. Ја сам у орвом кругу био испод црте и умало да одустанем од куповине трактора и чекам јесен, да држава није проширила конкурс, јер је као што сам рекао потражња била огромба за 0% каматни субвенционисани кредит.

Плус трактор је залог, а не земља и слично.
Od čega zavise uslovi tih kredita? Na koliko godina si dobio? To zavisi od banke ili?

A sta ce reci protivnici kineza ako ovi traktori naprave 5-6ooo sati bez diranja motora i menjaca i bez nekih ili nikakvih problema? I ovi hvaljeni danasnji zapadnjaci imaju probleme jako rano koje ne bi smeli imati samo se o tome cuti da ne pukne bruka.

Nazad
Vrh