Centralno i etazno grejanje.

@zudas .. da li bi ti topao vazduh koristio u drugoj prostoriji?

Ako ne, a vidim na slikama da ljudi uglavnom ne koriste takođe - ne vidim zašto bi išta posebno bio bolji od normalnog štediše, tipa:

A ako bi koristio. I ako ta prostorija deli isti zid, pošto bi tada svakako pravio rupe za crevo..
Video sam kod rođaka zanimljivo rešenje.
Ćunak iz peći ulazi u tu drugu prostoriju, prolazi kroz štedišu i vraća se u prvu, pa u dimnjak.

Tako greje dnevni boravak, a odvojen je od kuhinje, gde se šporet nalazi.

Naravno, ako bi grejao sprat, ili neku dalju prostoriju, ovo bi ili ne bi moglo.
Svakako, ne deluje mi da ventilator ima snage da dobaci daleko, a ni aluminijumsko crevo da neće imati previše gubitaka toplote.

Ako je neka četvrta varijanta u pitanju - da razmislimo.

Vece ljudi, dakle pitam i interesujem se, ne reklamiram. Video sam ovo odavno i odavno se neckam i imam nedoumicu da kupim, ali na zalost nisam mogao pronaci nikoga iz prve ruke ko ovo ima, probao je i da prenese realne utiske, sve sto sam procitao su komentari iz ocena i postova na Facebook-u i slicno gde vidim da ljudi hvale.

Naime radi se o super stedisi koji se kaci na grejno telo ( sporet, pec, kamin ), i onda preko ventilatora i cevi u samom stedisi izduvava vruc vazduh koji inace zavrsava u odzaku, a koji se dalje moze koristiti da duva u istoj toj prostoriji ili se cunkovima / aluflex crevom moze voditi u susednu prostoriju ili na sprat recimo... Stedisa ima ugradjen termometar pa se tako sam pali i gasi kada dostigne zadatu temperaturu.

Najvise me zanima, da li je neko ovo kupio, imao, probao, kakvi su utisci, vredi li kupiti ili je bacanje para ( kosta 100 eura ) ?

Drugar to ima u kući na Goliji i mogu ti reći da vredi svaku paru. Kao da si jos jedan kalorifer ukljucio da greje. Sve što skine deo toplote da ne ode u gubitak(odzak) po meni vredi.

Sent from my SM-A566B using Tapatalk

Nazad
Vrh