nesto2
Član
Mogu ce je da je losa izolacija dimnjaka pa se sporo ugreje. Imao sam slicne probleme sa starim pa sam ga srusio i nov ozidao. Potpuno ususkan. Razlika kao noc i dan. Nema tih problema sto ti pises, beli dim i tinjanje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I moja solida [simens solid 8] radi ekstra bez ikakvi ventila ,i nekodenzuje ni kad je temperatura ispod 50.A na drugoj kuci mi je solid term Turski,taj kondezuje i na 60 stepeni,dal je do protoka vode u samoj peci ,ili od kvaliteta odlivka ,neznam al je razlika bas ocigledna.Probavo sam sve i svasta na kraju sam digo ruke pa kolko traje traje,samo znam nikad vise Turska pec,na njenom mestu je ranije stajao stadler koji je dobro radio ,do sistema nije samo do peci.Čitam danima postove.Te ovakvi ventili te glave....te zatvaranja...Moj kotao na drva(solida 5) ako stavim da voda u njemu bude 60C biće samo toliko bez obzira da i sve radijatore zatvorim.Možda da ode samo par stepeni gore ali to je to i to samo ako je ugalj u pitanju.Termodavac radi(zaboden u kotao)-klapna dihtuje i to je to.
Izkomplikovaste vi to grejanje jako.
Mogu ce je da je losa izolacija dimnjaka pa se sporo ugreje. Imao sam slicne probleme sa starim pa sam ga srusio i nov ozidao. Potpuno ususkan. Razlika kao noc i dan. Nema tih problema sto ti pises, beli dim i tinjanje.
Isao sam da lozim pa sam slikao,i kod mene je malko veca temp.Kad smo prepravljali sistem ostavili smo jedan sat u kuci pa preko njega pratim temp.vode da ne bih morao da idem do šupe bez neke potrebeIsto i kod mene Gorane, s tim da je za 5-10 stepeni veca temperatura u kotlu i u mrezi.
Kod mene na tim temperaturama možeš samo da se smrzneš u kući i ništa više.
Ne kapiram kakve to veze ima , ja obrcem utikac od pumpe kako hocu, uvek u istu stranu vrti pumpa.Nije ti to trofazni motor da obrnes fazeNa svakom kotlu piše najveću dopušteni pritisak. U mene radi da 1.5 bar, jeste sistem mali 7 radijatora i kombinovani bojler, peć centrometal 23 Kw. U mene je pumpa spojena direkt na strujnu mrežu. E sad pošto kod mene često nestaje struje imam problema. Mislio sam rastaviti kabal i stviti utičnice. Kad nestane struje da prebacim na agregat. Jedan " majstor" mi reče da moram strogo da vodim računa na spajanje nule i faze na pumpu da nebi vrtila u kontra smjeru?
Разлика у температури у просторијама 2-3º иначе се у хладнијем простору јавља кондензација па долази до појаве буђи на хладним мостовима.jel radi neko ovako . de sedi i spava odvijen radijator ,u ostale sobe zavijen????
mlogo brze zagres sobe i mlogo manje drva idu. ja sporet lozim i kotao do 15 metra izgorim.Разлика у температури у просторијама 2-3º иначе се у хладнијем простору јавља кондензација па долази до појаве буђи на хладним мостовима.