daner
Član
Ma to ne vredi , ti hibridi za branje manje radjaju,beraci rasipaju , vlaga velika , njivu posteno ucepa itd.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imaju video na youtobe al je losiji snimak,apelujem da snime malo kvalitetnijiMislim da Spajici imaju resen ovaj sistem na cokanje/cuke/cutke. Radi kao pelet, cak su i postavljali video cini mi se ranije.
Za te pare ja cu doneti šapurike kod tebe kuci.Da grejao sam se tako 3-4 godine.Šapurike moraju biti idealno čiste bez ljuštike tj.komušine inače je to pakao.Dotični sa snimka je čovek iz Temerina,bio sam kod njega,on plati par žena da mu prečiste šapurike od ljuštike i onda ih melje.Ja sam ih mleo na mlin čekićar sa sitom od 26 i 30 mm i imao sam 70%prašine i nesto krupnijih komada granulacije max 10-ak mm.Da bi se idealno mlelo sa manje prasine treba neka drobilica.Sapurike su kod nas skocile na 8-9000 za zmajevku i resio sam da je bolje da prodam sapurike,kupim agro pelet i grejem se gospodski.Pec sa gorionikom sam kupio,sad samo da potrosim sve grane,drva sve sto mi gori u dvoristu i onda montiram kotao sa gorionikom.Kakva je ova zima to ce ispasti za sledecu grejnu sezonu.Ako vas nesto interesuje pitajte.Ne znam koliko je kod vas,al kod nas kolko znam loznica oko 150e,a zmajevka oko 200e,mada i da oces da kupis,tesko da bilo ko prodaje...
- - - - - - - - - -
A agqgo pelet u rinfuzu kosta 100e tona,u dzambo vrece oko 120,a u najlonskim po 15 kg max 140evra.pa izracunajte.