nesto2
Član
A ni sigurnosni nije otvorio na 3 bar?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da li je sigurnosni ventil odreagovao?Ali nije kod mene nista zatajilo niti se pokvarilo,to je bilo prve godine,evo od tad proslo 4 godine i sve radi perfektno. Ja sam nalozio oko 23h i otisao na spavanje,i oko 2 ujutru cujem udarce kao da neko bije cekicem po cevima,strcim dole a kotao presao 120 C i 3 bara,otvorim sve glave na 6 i pootvaram sve prozore i vrata i zovew majstora koji mi je radio grejanje,bukvalno se covek stvorio za 5min u pola noci,odvrnuo sraf video pumpa vrti,klapna ispravna i odma otvorio vrata kotla,kad ono usijan zar kao lava. Odmah me je upitao da li sam mozda smanjivao radijatore i kad je cuo sta sam uradio,rekao mi je da ne smem toliko radijatora da zatvorim tj.smanjim. inace covek radi 30 godina kao glavni majstor u toplani,a privatno je stavio kotlova ne zna ni on sam.
Ulaz hladne iz sistema
Jedina logika je da se drzi kotao na vecoj radnoj temperaturi , ni meni nisu hteli dati garanciju bez cetvorokrakog ventila.Verujem da bi radio bez greske i bez njega.
Čitam danima postove.Te ovakvi ventili te glave....te zatvaranja...Moj kotao na drva(solida 5) ako stavim da voda u njemu bude 60C biće samo toliko bez obzira da i sve radijatore zatvorim.Možda da ode samo par stepeni gore ali to je to i to samo ako je ugalj u pitanju.Termodavac radi(zaboden u kotao)-klapna dihtuje i to je to.
Izkomplikovaste vi to grejanje jako.
Jedina logika je da se drzi kotao na vecoj radnoj temperaturi , ni meni nisu hteli dati garanciju bez cetvorokrakog ventila.
Sve ispod 72 stepena je stetno za kotao isto kao i za sus motor. Sto i oni svi rade na 90 ili sto vise ako je moguce? Tako isto i kotao. Da nemas cetvorokraki gruvao bi i radijatore sa velikom temperaturom non stop
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Aj sad ovako svi pametni , a inzinjeri kazeu drugacije.Sto meni nisu hteli dati garanciju za kotao ako radi ispod 70?To nema veze,ja ni na najvecem minusu ne prelazim 48 c u kotlu,a kad nagura 80,kotao se sam gasi,alarmira,pisti,dok ne temperatura ne padne na 78,9c.
Ja se u potpunosti slazem sa ovom tvojom teorijom. Ne bi se usudio nikako da zatvorim sve radijatore tada kad je temperatura u kotlu na 70 stepeni, mada klapna je skroz zatvorena. Bas iz tog razloga akumulacija tog zara od uglja i drva dovela bi do toga da podigne veliku temperaturu u kotlu.Problem je kad vatra dobro uhvati,kad je usijan zar,ti zadas temp na kotlu 70C i tad klapna zatvara,a pumpa radi normalno prostorije u kuci tople i kako trose energiju,pada i temp vode u sistemu i klapna se polako podize. E sad zamisli sve to sa zatvorenim ventilima,gde ce tu temperaturu da odnese pumpa? Ja sam samo coveku preneo licno iskustvo,da se ne bi i njemu desilo. Kod mene je to dokazano i diskutovano o tome sa vise majstora.
Aj sad ovako svi pametni , a inzinjeri kazeu drugacije.Sto meni nisu hteli dati garanciju za kotao ako radi ispod 70?
Sto drzite termostat na kolima ,traktoru itd ? Sto radna treba da bude 90? Pa skinite ga pa nek vam radna temp bude 40
Udjite malo dublje u materiju a ne meni je ovako i to je savrseno .
Voda ni na 100 stepeni nece prokuvati tek na 107-108
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk