Razliku pravim cetvorokrakim ventilom , mogu ako hocu na kotlu 90 a na radijatorima 10 , bukvalno kako god pozelim stelujem , na 90 drzim najvise zbog dugovecnosti kotla. Mogu na radijatore slati i 90 temp nece preci 22 koliko je zadato . Termo glave vam stede ogrev . Kad termo glave sve pozatvaraju digne se temp na kotlu i regulator promaje zatvara klapnu i vatra staje , Slama Stoji onako uzareno u kotlu , cim padne temp u kuci ispod 22 glave otvaraju radijatore ulazi hladna voda u kotao pada temp na njemu , otvara klapnu i vatra krece ponovo da gori . Prosto ko pasulj
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Moje iskustvo nije takvo. Probao sam da ubacim novu balu u kotao čim izgori prethodna (temperatura vode bude preko 60). Tad ta nova bala vrlo lako otera vodu preko 90 i klapna zatvori potpuno. U takvoj situaciji bi očekivao da ta bala ne izgori bar 2 sata ali se to ne dešava. Bala iako ne gori plamenom polako nestaje i ne dobije se očekivani efekat kao što je to kod uglja ili drva.
Takođe mislim da termo glave ne mogu da uštede ogrev. Mogu da naprave ugodnu temperaturu, ali deo energije koji je kotao stvorio a nije prosleđen u kuću (jer su termo glave zatvorile) svakako se ne sačuva u potpunosti u kotlu već deo ode kroz dimnjak.