Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vjerojatno bi najbolje bilo vratiti kolegice i nema zime.Ta kancelarija je inace uvek bila najtoplija, posto sam je delio sa dve koleginice
Sta raditi?
Meni liči da nije izvedeno - ili uopšte ili nije kako treba hidraulično balansiranje mreže. U principu jednostavan, ali dosta spor i dosadan zahvat - da se ujednači da svi radijatori počnu u približno vreme da greju, da svi radijatori imaju protok tople vode srazmeran njihovoj zapremini. Time se postiže i da je temperatura svakog radijatora približno jednaka ostalim. sve to se postiže finim podešavanjem donjih radijatorskih ventila. Uobičajeno izvođači grejanja nemaju želje ni vremena da se time bave a neizbalansirana mreža najviše utiče na komfor i kvalitet grejanja....
Sta raditi?
Ok,samo me jedno interesovalo.Da ide na donju i gornju kucu potis(razvod).
https://postimg.cc/Ny3g3SDG
Evo skice samo je dirtmag malo izmesten, stoji izmedju povrata mesanog i skretnice.
Ne treba ni da h čačkaš.Postoje sistemi u kojim ih ni nema.Umesto njih je stavljen holender.Stavite automatske ozračne ventila na vertikalama iznad zadnjih radijatoraTe donje ventile nikad nisam cackao, logično u firmi čovek koji treba time da se bavi pa nije zainteresovan.
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Da , skapirao sam sta hoces.Mozes i da skiciras pa da vidimo.Ima dosta sema na netu.Npr. calefi magazin.Ok,samo me jedno interesovalo.
Po meni i kako ja planiram rekonstrukciju,sa hidraulične skretnice može da se vodi napajanje na razdelnik i onda sa razdelnika ide za svaki krug grejanja sa pumpama i eventualno trokrakim ventilima za regulaciju temperature.
U sistemima bez donjih ventila se hidraulično balansiranje izvodi na drugi način. Neki misle da će pumpa biti ta koja će da ujednači protok i po količini i po vremenu. Sigurno je da neće. Itekako treba podešavati donje ventile.Ne treba ni da h čačkaš.Postoje sistemi u kojim ih ni nema.Umesto njih je stavljen holender.Stavite automatske ozračne ventila na vertikalama iznad zadnjih radijatora