Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Liči mi da će taj limeni dodatak da stvara probleme - dodatak će uglavnom da bude pothlađen i biće idealno mesto za stvaranje smole. Da li je tvoj sadašnji dimnjak izolovan do vrha? Od čega je izgrađen? Koliko je visok i da li postoje u neposrednom okruženju neke prepreke? Koliki je prečnik a koje je snage priključeni kotao?Jel stavljao neko ovako nesto na dimnjak od centralnog grejanja ? Naime danas kada je duvao bas jak vetar, skoro oluja, počela je da mi vraća dim na kotao.
Sent from my SM-A155F using Tapatalk
Misliš 2.5m od slemena krova je udaljen, ili nekako drugačije? Otvor - poprečni presek bi trebalo da je dovoljan. Za izolaciju nisam siguran, koliko je debeo stirodur? Trebalo bida je od temelja do vrha izolovan sa barem 5 cm kamene vune. Stiropor/stirodur je rizik. Na vrhu tj. Izlazu bi trebalo da ima minimalnu temperaturu od barem 160 stepeni da bi se sprečila kondenzacija unutar dimnjaka a to znači i vraćanja dima.Zidanje je ciglom, u kotlarnici je samo izmalterisan, a iznad krova je je urađen stirodur i fasada. Otvor je 25x12, a visok je čini mi se 5 metara. Kuća je vislja od njega, a on je od kuće odmaknut 2.5 metra. Kotao je 23 kw.
Sent from my SM-A155F using Tapatalk
Teško da to zapuši kamenac, pre će da budeneka prljavština. Ima li uslova da se oslobode ulaz i izlaz ida se to lepo ispere?Ne radi mi grejanje bojlera tj topla voda preko centralnog grejanja. Ispustao sam dosta na oba ventila vazduh i opet nista. Jednostavno ne zagreva vodu do bojlera tj ne kruzi ta voda. Da li moze to da se tako zapusi sa nekim kamencem ili sta vec da ne ide kroz grejac voda??
Ne radi mi grejanje bojlera tj topla voda preko centralnog grejanja. Ispustao sam dosta na oba ventila vazduh i opet nista. Jednostavno ne zagreva vodu do bojlera tj ne kruzi ta voda. Da li moze to da se tako zapusi sa nekim kamencem ili sta vec da ne ide kroz grejac voda??
Kod mene u glavnom pomogne kad zatvorim ostale radijatore a onaj sa vazduhom ostavim ukljucen. Istera vazduh ako je to problem. Mozda da se proba tako.Ne radi mi grejanje bojlera tj topla voda preko centralnog grejanja. Ispustao sam dosta na oba ventila vazduh i opet nista. Jednostavno ne zagreva vodu do bojlera tj ne kruzi ta voda. Da li moze to da se tako zapusi sa nekim kamencem ili sta vec da ne ide kroz grejac voda??
Slikaj da vidimo kako je spojen bojler,pa da onda nešto preporučimo.Ne radi mi grejanje bojlera tj topla voda preko centralnog grejanja. Ispustao sam dosta na oba ventila vazduh i opet nista. Jednostavno ne zagreva vodu do bojlera tj ne kruzi ta voda. Da li moze to da se tako zapusi sa nekim kamencem ili sta vec da ne ide kroz grejac voda??
Ima uslova, metalno savitljivo crevo je na ulaz i izlaz iz bojlera do cevi od centralnog. Probacu da isperem da vidim da li ce raditi vetovatno ima nesto unutra voda iz vodovoda nam je katasrofa losa...Teško da to zapuši kamenac, pre će da budeneka prljavština. Ima li uslova da se oslobode ulaz i izlaz ida se to lepo ispere?