Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Verovatno je radna temperatura kotla od 60-90. To bi trebalo da znas koja je za tvoj koto. Stavi slobodno vecu temperaturu, ovako ce ga unistiti kondez i kiselina. Ja drzim u kotlovskom krugu na 80 nekada i vise. Povrat u koto je dosta bitan, gledaj da bude 65C, sve ispod moze da se javi kondez. Od 57C pa na nize je sve kriticno.Ima staklenu vunu u onim elementima, ne secam se tacno kako je uradjeno jer sam imao 7 godina kad je zidan ali znam kako izgledaju elementi i secam se da je nabijana izolacija..
@caco u brt, da nije to mnogo ? Ajd da probam sa 75 za pocetak..
Vrvt mislis na povrat od mesnog ventila.. Nemam termometar na tom kraku..Verovatno je radna temperatura kotla od 60-90. To bi trebalo da znas koja je za tvoj koto. Stavi slobodno vecu temperaturu, ovako ce ga unistiti kondez i kiselina. Ja drzim u kotlovskom krugu na 80 nekada i vise. Povrat u koto je dosta bitan, gledaj da bude 65C, sve ispod moze da se javi kondez. Od 57C pa na nize je sve kriticno.
Da, pipni rukom znaces odprilike. Najbolje bi bilo da imas i hidrulicnu skretnicu.Vrvt mislis na povrat od mesnog ventila.. Nemam termometar na tom kraku..
Da li je na manuelno (ručno) ili na automatski stavljen termostat na kotlu.Jedno pitanje,u stanu imam neki kotao za grejanje na struju i na njemu montiran bez zicni termostat. Kad namestim temperaturu koju hocem u stanu on upali grejace i kad dodje do zadane temperarure on iskljuci grejace ali pumpa i dalje radi,zar nebi trebalo i pumpu da iskljuci?
Sent from my 2107113SG using Tapata
Ventili za ozračivanje.Menjao sam bojler pre neki dan, naravno ni cevi nisu odgovarale itd.
Posto sam zurio da ga spojim i pustim u rad, sa starih cevi od grejanja nisam prebacio ventil (ili sta je vec) sa slike.
Slabo se razumem u ove stvari, pa ako zna neko da mi kaze kakva mu je uloga?
Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Samo manuelnu jbga..Da, pipni rukom znaces odprilike. Najbolje bi bilo da imas i hidrulicnu skretnicu.
Celicni, niko nam ne veruje da je toliko trajaoAko je stari kotao bio tučani onda ok, ali ako je čelični toliko izdržao sa temp. na 60, onda svaka čast proizvođaču.
Da, ne znam da postoji jos neka skretnica..60 je prenisko za obicne kotlove, manuleni mislis na mesani ventil ?
Trenutno je na 150 kvadrata, bice uskoro na 200 a od sledece godine ako sve bude po planu bice konstantno na 250 i povremeno na 300..Slažem se sa kolegom za temperaturu kotla. 42 kw je mnogo previše za 150m2. Mora tu biti u kotlu 75 minimalno. Ako kotao ne rosi na 75 a odžak rosi onda je slaba izolacija.