Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel je ciscena klima u toku sezone zbog bebe?Au jbt,proizvodjaci blesavi jer su napravili modulaciju tj deo kada se postigne zadata temperatura da klima prestane da greje i bespotrebno trosi struju. Ziv sam svedok da se jedna stara svapska dobro izolovana kuca od 90m2 grejala celu zimu na 18-ku Mideu Extreme inverter. Cena grejanja smešna (oktobar oko 1500 dinara-januar i februar oko 5000 dinara). Klima je ukljucena u septembru mesecu i jos nije iskljucena. Zadata non stop ista temperatura jer je od februara u kuci i beba,tj novorodjenče. Inace pre klime je troseno u toj kuci oko 2200-2600 kg peleta za grejnu sezonu.
Nisi u pravu, sprat kuće, 65m2,pre 20 god moji ubacili Haier 12 on off klimu koja se koristi samo za hlađenje.klima je postavljena u hodniku od 5m2 okrenuta je prema dečijoj sobi od 16m2 i spavaćoj od 12m2 koje bez problema ohladi sa otvorenim vratima. E sad levo od nje je dnevni boravak od 28m2 i tu ipak ne može da spusti kao u dečiju i spavaću ali je ipak prijatno. Gasi se kompresor tek kad stavim na 27~29 ali onda se ponaša kao ventilator. Čim se temp poveća kompresor se pali. Rešenje bi bilo postavljanje 12 ice u dnevni boravak ali žena neće jer ima problema s vratnim delom kičme te ne vredi raspravljati oko toga. Kada je napolje 40 odem u spavaću i milina, meni klima ne smeta da ''bije'' ka meni mada je udaljena 4m od sobe nije baš direktno. Ne znam kako vi sa spratnim kućama ali zavidim svima koji imaju prizemne. Džaba 10 cm stiropora, džaba pvc s 3 stakla kad je napolju 40 u dnevnom boravku spusti na 28 i to je to. Verovatno da 12 ica nema snage da ohladi 65 kvadrata pitanje je dal bi i 18 ica uspela. Kao što rekoh rešenje bi bilo 12~ica u dnevni, druga makar i 9 kod klinca ali...preživećemo i ovo leto sad će zimaPa zbog male kvadrature bilo bi cesto paljenje i gasenje, tu nije ni za 7btu sa najnizom modulacijom.
Kakav sistem imaš?Pustite klime, dolazi zima. Zna li neko koliko bi me kostao set za autmatiku mesanog ventila. Pogon, senzori sta tu jos treba?