Centralno i etazno grejanje.

Gasice se garantovano jer je mali prostor koji ce se brzo zagrejati, da se stavi na primer na 27c i maksimalno da duva opet ce se gasiti.
Sutra dolazi servis da pogleda stanje. Danas sam gledao Micubiši HR 9 i 12, sa popustom devetka 1240 km a dvaneska 1430 km, obadvije imaju wifi klasa A++ i A+.

kupatilo jedna titovka, klima u hodniku ne vidim kako bi grejala sobe, kupatilo da. Varijanta dva grejace dnevnu, i hodnik, da su vrata spavac prekoputa tih u dnevnoj onda bi 12ca lagano to grejala.
Ja imam raspored iz sobe u sobu se ide, vrata se gadjaju i grejem nekih 40ak m2 12com.
S obzirom na to da nema vrata prekoputa ovih iz boravka, ja sam mu predložio prisilnu cirkulaciju u spavaonicu. Vjerojatno ima sporovrtećih ventilatora koji nisu bučni. Moja logika nalaže da je klima u najvećoj prostoriji i onoj u kojoj se najviše boravi. Možda griješim u logici?
Njegovo je pravo da pokuša bez ventilatora. Volio bih povratnu informaciju nakon određenog perioda rada klime.

Najbolje je svaka prostorija jedna kilima, sem hodnika i kupatila.Jedino ako je hodnik neke velike kvadrature.

@ Miladine

wifi je nesto sto je najmanje bitno na klimi. Svakako je plus.Samo nemoj da te neko bije po usima i da te nagovori da stavljas u hodnik.Posle ce da bude kukunjava.

Meni je ovde logicno 2 klime ili posot je dobra izolacija, jedna klima u dnevnoj ja bi pre 12cu uzeo i lepo norveski radijator u spavacoj.
Ionako ako sam dobro razume pali se CG kad udari minus.
Iz licnog iskustva nekog ko se greje 30 godina na CG(na drva) ne bih mogao da se grejem na klimu kada udari minus, nekako mi ladno u noge, namestaj isto mi je hladniji nego kada zalozm

moja sestra Norveski koristi za zagrevanje stana od 42m2, ima dva komada evo vec 12 godina najveci racun za struju ima bio 2012 11k.
Ako mogu da spavaju u hladnikavoj sobi Norveski im zavrsava posao akosta do 100 eura kada sam gledao 2020.

Odpada bilo kakav dodatak, dvije klime pretjerano pošto imam CG. Ide jedna klima najvjerovatnije u dnevnu sobu a druga soba pošto je spavaća tu svakako treba manja temperatura, samo se nadam da će ta druga soba imati malo bolje hlađenje od grijanja.

Najbolje je svaka prostorija jedna kilima, sem hodnika i kupatila.Jedino ako je hodnik neke velike kvadrature.

@ Miladine

wifi je nesto sto je najmanje bitno na klimi. Svakako je plus.Samo nemoj da te neko bije po usima i da te nagovori da stavljas u hodnik.Posle ce da bude kukunjava.
Bar reci koja bi bila kuknjava.

Pa zbog male kvadrature bilo bi cesto paljenje i gasenje, tu nije ni za 7btu sa najnizom modulacijom.

Na moju kvadraturu se cesto pali i gasi. Ako se stavi neki ventilator da raznosi topao vazduh mozda bi se manje palila/gasila ko zna

A kako vi zamišljate da stalno radi, da se ne pali i gasi?
Ako je klima dovoljne snage da greje na -10 , onda mora da se pali i gasi kad je napolje +15 .

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Evo moja Bergen sad ugasi, jeste napolju toplo a proizvođač nije napravio da radi na leru 100w. Zato je možda pametnije da ja uzmem 9 btu pošto ne planiram grijanje na -10.

Ne razumem šta ti smeta ako se pali i gasi?

Onda kupi termoakumulacionu peć, napuniš je po jeftinoj tarifi i imaš konstantnu temperaturu.
Kod nas je jeftina tarifa 4 puta jeftinija od skupe, tako da je TA peć isplativija nego klima, pod uslovom da je dovoljno da se puni jeftinom strujom.

A kako vi zamišljate da stalno radi, da se ne pali i gasi?
Ako je klima dovoljne snage da greje na -10 , onda mora da se pali i gasi kad je napolje +15 .

Lepo radi tako sto modulacija spusti potrosnju, nije poenta da inverter klima radi kao on/off. Tu nema ustede u energiji, niti prijatno zato sto ce temeperatura da varira mnogo.

Tačno tako, ako klima inverter pali i gasi onda sam mogao kupiti i on of klimu. Ako već plaćam više onda tražim udobnost, ali nije sve do klime, nekad se kupi jača klima nego što treba pa onda imamo gašenje klime. Fabrike treba da se potrude da klime imaju veliki raspon min i max, baš kao potenciometar na radiju.

Nemojte nasedati na reklame, razmislite sami.

Nazad
Vrh