Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako misliš na TP,ona je kupljena polovna.Tip koji mi je bušio bunar prodaje i polovne toplotne pumpe donešene iz inostranstva.On ih servisira i daje godinu dana garanciju.Jeftinije nego toplotne pumpe vazduh-voda ?
Послато са SM-A217F помоћу Тапатока
Devetke i sedmice je malo teze naci, a i skupe su.Planiram kupiti jednu klimu za pomoćnu zgradu 30m2. U kući imam dvije klime 12 Bergen Profi već 3 g, nemam za sada primjedbu osim ove dola koja nekad ide na pali gasi kad je toplije napolju. Pošto planiram uzeti klimu 9 btu za hlađenje i dogrijavanje jer imam podno grijanje na pelet, ako neko zna koje su bolje Kineske klime koje imaju nisku modulaciju da izbjegnem pali gasi. Od Bergena ovdje ima samo jedna devetka i po meni nisu neke povoljne specifikacije.
Ako su otvorene prostorije nece biti problema, 12 je sasvim ok za 30kvadrata. Niza je modulacija kod japanaca nego kod kineskih uredjaja.Fujitsu kod mene nema u prodaji, Micubiši ima, devetka Micubiši bi se mogla naručiti, mislim da je 12 puno za 30m2 jer bi moglo doći do gašenja pogotovo jer su to 3 prostorije. Izolacija 8cm tavan 10cm. Grijanje bi radilo samo na vanjskoj plus. Plafon 2.6m.
Nešto mi to sve jeftino (što je super)...Izašlo je ovako:
Bušenje bunara-1150 evra
Potapajući pumpa-200 evra
Toplotna pumpa 17kw(voda-voda)-2100 evra
Plastične cevi od bunara do pumpe,povezivanje pumpe na sistem grejanja-250 evra
Klimu nikako u hodnik na to zaboravi.https://postimg.cc/5jQfH9qV][/url]
Ovo je raspored prostorija, desno dnevna soba sa kuhinjom, lijevo spavaća soba, hodnik je mali oko 4m2 a kupatilo zatvorena vrata. Imam dvije opcije postavljanja klime. Isprobao sam eksperiment sa običnim ventilatorom i najlon kesom. Ako je ventilator u hodniku iznad ulazni vrata sobzirom da je hodnik mali u obadvije prostorije dobijam solidno strujanje vazduha. Ako je ventilator u sobi 1 nasuprot vrata hodnika onda nema strujanja vazduha u sobi 2. Znači po rasporedu strujanja vazduha bolja varijanta klime 1 i u toj varijanti položajem bilo kojih vrata mogu uticati na temperaturu zasebno po prostorijama. Jedina opasnost u ovoj varijanti klime u hodniku je da neće klima zbog malog prostora hodnika ići u gašenje i palenje. Ima tu mogućnosti uključivanje senzora temperature na daljinskom ali opet daljinski vjerovatno nemože to kontrolisati iz sobe jer tada daljinski ne vidi klimu. Da čujem i vaše mišljenje.
kupatilo jedna titovka, klima u hodniku ne vidim kako bi grejala sobe, kupatilo da. Varijanta dva grejace dnevnu, i hodnik, da su vrata spavac prekoputa tih u dnevnoj onda bi 12ca lagano to grejala.https://postimg.cc/5jQfH9qV][/url]
Ovo je raspored prostorija, desno dnevna soba sa kuhinjom, lijevo spavaća soba, hodnik je mali oko 4m2 a kupatilo zatvorena vrata. Imam dvije opcije postavljanja klime. Isprobao sam eksperiment sa običnim ventilatorom i najlon kesom. Ako je ventilator u hodniku iznad ulazni vrata sobzirom da je hodnik mali u obadvije prostorije dobijam solidno strujanje vazduha. Ako je ventilator u sobi 1 nasuprot vrata hodnika onda nema strujanja vazduha u sobi 2. Znači po rasporedu strujanja vazduha bolja varijanta klime 1 i u toj varijanti položajem bilo kojih vrata mogu uticati na temperaturu zasebno po prostorijama. Jedina opasnost u ovoj varijanti klime u hodniku je da neće klima zbog malog prostora hodnika ići u gašenje i palenje. Ima tu mogućnosti uključivanje senzora temperature na daljinskom ali opet daljinski vjerovatno nemože to kontrolisati iz sobe jer tada daljinski ne vidi klimu. Da čujem i vaše mišljenje.