Centralno i etazno grejanje.

Hvala obojici. (y)
Možda trebam malo pojasniti svo post:
1. kod zagrijavanja špareta i dimnjaka zrak otvoren na max i dim po najkraćem putu (iznad pečnice) bez prigušenja u dimnjak
2. s obzirom na to da je pečnica s gornje strane, kad se makne pepeo, bez ikakvih naslaga, a bočno i s donje strane ih ima. Doduše jako malo, ali nije čista kao s gornje strane. Zato sam mislio da kod djelovanja sredstva preusmjerim dimne plinove na dio koji nije potpuno čist. Ako bi to usmjeravanje dimnih plinova ispod pečnice smanjilo efekt u dimnjaku, onda je možda bolje za pečnicu koristiti tekučinu astra therm. To mogu odraditi ljeti kad su dosta visoke temperature za bolju efikasnost astra therma.

Mislim da sam sad dovoljno upućen i još jednom zahvaljujem na pomoći. (y):love:

Bergen(gree) 16kw versati ll
Upravo zapocinjemo ugradnju na postojece radijatore :)
Sutra skopcavamo struju,za par dana pustamo je da radi
6862257e1c15e4e47e8265ad08afb834.jpg
f68e125aa9c5fe444a484af77841bef3.jpg

Послато са SM-A325F помоћу Тапатока

Bitno da ti bude dovod-odvod skroz otvoren kad ubacis kesicu,pre toga mozda i nije bas naj pametnije da otvoris sve jer ako ti plamen pobegne u dimnjak,zapalice se dimnjak.

Mnogo je zalbi na kinseke klime sto se tice modulacije i kulture rada, sad kakvo su se pokazale TP to cemo videti.

Pitanje je kako to radi na -10.Ovih dana sam video jednog kineza koji je pukao.Ne može da radi na minusu ako nema elektro grejače a ako oni rade onda to i nije baš jeftino.

Koliko sam ja upućen mali im je COP kada je minus napolju.Dajte neke podatke o kvadraturi,temperaturi vode,zadatoj temperaturi u objektu i potrošnji električne energije po mesecima.

Imate na bencmark forumu teme u grejanje i klimatizacija. Elitmadzone forum isto ima bas opsirne teme.

Сипао 20 кг. пшенице у котао (Емоцентрал 23) и горело 12 сати. Температура у радијаторима 75º па сам затворио регулатор промаје и спуштена клапна на димоводу да би скинуо на 60º. Површина 104 м² , температура 23,5º, столарија дрвена, спољна температура 3º. Јутрос ми подрум мирише на печени хлеб.

Koliko bi potrošio drva za to vreme?

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Ako uzmemo da je okvirna cena pšenice 35.00/kg i da je tih 20 kg dovoljno za jedan dan onda> 35.00x20x30=21000. 00 za mesec dana. Koliki je utrošak drva za taj mesec dana?
Posebno pitanje da li je dozvoljeno koristiti pšenicu za ogrev? A da li je i moralno?

Nazad
Vrh