geci
Član
U veseraj i kupatilo mi ide preko hodnika cev i u koroni sam je stavio u kosuljicu i plocice u hodnik a grejanje na radijatore
Sent from my 2107113SG using Tapatalk
Sent from my 2107113SG using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja imam podno grejanje , ova je treca zima, zavisi od više faktora kotao na čvsto goriva drvu uglavnom, imam i radijatore u podno puštam oko 37 stepeni imam poseban termostatski regulator sa posebnom pumpom. Kad pustim na ispod 35 C jako sporo se pod zagrejava , imam košuljicu od 6-7cm, ispod 8cm trvdog stiropora, pločice iznad košuljice. U kući je skoro konstantna temperatura između 21,5-23Mislio sam zbog kosuljice. Kao ne valja temperatura vode preko 45 stepeni zbog kosuljice.
Послато са SM-A025G помоћу Тапатока
Ja kotao samo vidim kad ga čistim i sipam pelet.Znam to, nego me ovako zanima, da vidim kako je kod drugih, tj kakva su iskustva. Znam da zavisi i od izolacije i od podesene temperature, kvaliteta peleta, od kotla itd.
Za to je jedino rešenje akumulator.Otac mi ima Bosch-ov kotao za pelet (dvokomorni) i Feroli-jev gorionik. U kući imamo daljinski bežični upravljački deo. Tamo je naštelovano da od 6h ujutru do 22h temp bude na 23 C, a od 22h do 6h ujutru bude 19 C. I ovo dobro funkcioniše. Međutim interesuje me da li postoji mogućnost štelovanaja da on se upali gorionikako temp u kotlu spadne ispod neke temp, a na onom daljinskom davaču još nije spala temp. Ako mogu samo da pojasnim: Ako je temp na ovom bežičnom davaču 23,2C gorionik prestaje da radi, a kada spadne na 22,5C on se pali. E sad to je mala razlika, ali dugo traje to spadanje temp i onda je temp u kotlu na nekih 30 C i posle dugo radi da bi došao do nekih 60-65 C. Dakle može li se naštelovati da ako dodje temp vode u kotlu na npr 45 C da se gorionik pokrene iako je temp na davaču malo iznad 22,5 C?
Možda tvoj programator podržava "ili" funkciju (temperatura u sobi ili temperatura vode u kotlu), a možda ne. Najbolje bi za to bilo kontaktirati proizvođača programatora. Nisam elektroničar, ali vjerojatno bi se dalo složiti, jednostavno onako po starinski, prek običnog releja koji bi dobivao napon za uključenje releja od oba mjerača temperature.Otac mi ima Bosch-ov kotao za pelet (dvokomorni) i Feroli-jev gorionik. U kući imamo daljinski bežični upravljački deo. Tamo je naštelovano da od 6h ujutru do 22h temp bude na 23 C, a od 22h do 6h ujutru bude 19 C. I ovo dobro funkcioniše. Međutim interesuje me da li postoji mogućnost štelovanaja da on se upali gorionikako temp u kotlu spadne ispod neke temp, a na onom daljinskom davaču još nije spala temp. Ako mogu samo da pojasnim: Ako je temp na ovom bežičnom davaču 23,2C gorionik prestaje da radi, a kada spadne na 22,5C on se pali. E sad to je mala razlika, ali dugo traje to spadanje temp i onda je temp u kotlu na nekih 30 C i posle dugo radi da bi došao do nekih 60-65 C. Dakle može li se naštelovati da ako dodje temp vode u kotlu na npr 45 C da se gorionik pokrene iako je temp na davaču malo iznad 22,5 C?