Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tako je i kod mene...Kod mene su montirana dva automatska odzračna lončeta na dve vertikale i oni su faktički najvišlja tačka tako da se vazduh ispušta automatski ali je potrebno jednom u toku grejne sezone dopuniti sistem.
Trebao bi ceo sistem drzati na 80C bar 2-3 sata da vazduh se izdvoji od vode i onda izluftirati i po potrebi dopuniti.Tako sam citao u prospektu za moju pec.Незнам шта је проблем, вода нигде нецури.
Мајстори који су ми радили кажу да је нормално да се појављује ваздух, тј, нема оног шуштање кроз цеви, али ја на котлу приметим да се притисак у цевима повећао..
Зато сам мислио да ставим аутоматске ознаке, да неморам сваких недељу, две да луфтирам, свакако ми није проблем да допуним систем, буквално пар секунди треба, само се одврне вентил.
Развод је само на приземљу куће, али је полу доњи, полу горњи тј. котао је у подруму, развод испод дневне собе је доњи, па је дизан горе, преко ходника, да би за две друге собе у приземљу био горњи.
U takvim prilikama je poželjno ako možeš tu vodu sačuvat i ponovo njom napunit sistem.Mi smo luftirali sistem prvi put kada je instaliran, drugi kada je menjan kotao i treći kada sam skidao radijatore zbog krečenja u sva tri slučaja voda je ispuštana pa je moralo da se odradi luftiranje inače nikada.
Код мене је вода у систему 65 С...Trebao bi ceo sistem drzati na 80C bar 2-3 sata da vazduh se izdvoji od vode i onda izluftirati i po potrebi dopuniti.Tako sam citao u prospektu za moju pec.
Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
Shale, kako znaš kad da luftiraš?
Послато са SM-A217F помоћу Тапатока
Stavi kuvalicu za kafu na vatru, i posmatraj pri temperaturi vode već od 70 C stepeni, od toplote krece da se izdvalja O2 is vode i eto mehurića u sistemu!Kako udje vazduh ako curka voda
Послато са RMX3263 помоћу Тапатока