Tako ispada a u kući možeš ići kratkih rukava ispod jakne.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ti si realan-jer si napisao da trošiš i čvrsto gorivo što je i logično ali ovi što troše 3 bale na dan-ti su najbolji.I tom treba preko 500 bala.Sad u oktobru su verovatno trošili po 1 balu i ceo dan go možeš da se šetaš po kući.Zezate malo ,ja sam lepo napisao da dodajemo i cvrsto gorivo kao sto su drva i ugalj ,kad bi imao akumulator toplote onda bi mozda bile dovoljne samo bale,u kuci mi je i pretoplo ,ko neveruje neka dodje da vidi
Izračunaj ako ti je takav prosek,koliko potrošiš za 6 meseci.Na neizolovanom objektu 90m2 sa pvc vakumskim prozorima, zidovi ciglaipo u najhladnijoj zimi mislim da je bila 2012 trosio sam 11 bala soje. Temperature su se spustale nocu na - 20.Inace zadnjih godina prosek dnevni je bio 5,6 bala. Nikad nista sem bala nisam lozio.U kuci je bila temp.ok o 24C.Sa baferom i izolacijom to je druga prica. Garantujem da bi u proseku trosio između 450 i 550 bala godisnje. Ovako je neki godisnji prosek 750 bala.
Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
Sta ima da racunam, valjda znam posle 13 godina neki prosek.Na ove temperature ti je dosta 3,na - 20C islo je 11,oko 0C ide 6 itd. U proseku zavisno od godine od 650 do 950.Ulazna vrata metalna, znaci promaja zesca.Napisao sam neki prosek. Da i kostrukcijski mi cevi idu kroz betoski tunel od nekih 7,8 metara od pomocnog objekta do kuce i tu ima gubitaka.Da je sve to izolovano i kuca i betonski rov, bafer da ima 500 bala za 90m2 je sasvim dovoljno.Izračunaj ako ti je takav prosek,koliko potrošiš za 6 meseci.
Termomont Simanovci sam imao, takav samo trajno zareci uzimam.Koji kotao naručuješ? Tj. od kog proizvođača? Pitam jer i mene isto čeka, sad da l' će to biti u naredne dve nedelje, sredinom januara ili na leto zavisi da li ću i koliko bala uspeti da sakupim u narednih desetak dana. (Zbog ove magle ljudi su stali sa baliranjem, slama stoji na njivi (ako nije još koje jutro maznuto u međuvremenu), a promena vremena se približava.)