A što ne bi radio.Kotao ne treba da se gasi kada se ozračuje.Prvi put, znaci zatvaram termo ventile na svakom radijatoru i ozracujem, a kotao i dalje radi normalno?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A što ne bi radio.Kotao ne treba da se gasi kada se ozračuje.Prvi put, znaci zatvaram termo ventile na svakom radijatoru i ozracujem, a kotao i dalje radi normalno?
Može ali ne može biti vruć ceo radijator u gornjij polovini-može jedan deo da greje ostali ne.Čujete vi sebe?
Ako je vazduh u radijatoru nikako ne može biti hladan donji deo radijatora!
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Pa pazi ja sam trebao da uzmem njih na Pelet. Svi ih hvale a kazu i da imaju dobru servisnu mrezu, da u sto kracem roku to otklanjaju. E sad to je pecima na pelet. Vrvt nisu losi ni za cvrsto gorivo. U principu dzabe dobar kotao ako to majstori ne povezu kako treba a i gazde gledaju da u svemu ustede.Kakvi su kotlovi na čvrsto gorivo, ABC Užički.
Planiram da uzmem nešto kao rezervnu varijantu za sledeću godinu zbog svog sranja oko gasa pa mi neko hvali ove kotlove, a mene zanima iskustvo a ne reklama
Račun za februar 7.555 din.T.P. voda-voda, fancoil sistem, racun za struju za januar 8600 din, površina 140 m2,samo da napomenem to je potrošnja celog domačinstva, sve se radi na struju, plina ima samo kada se pasulj kuva.
Dole na slaviniUspeo sam da ozracim radijatore polako, i kako koji je bio pun vode njega sam zatvarao i tako redom, i dopunjavao sistem vodom po potrebi, dole na radijatorima je klasicna slavina za ispustanje, cak sam hteo i na nju da probam da ispustam vazduh
Vazduh? Dole?Njemu je vazduh bio dole, nisi ispratio.
Vidis bre da te svi zaj..ju,kako bre da ti je dole vazduh?Pretpostavljam da si zavrsio barem osnovnu skolu,evo ti jedan glup ekspirement.Probaj flasu od kole da izluftiras od dole!Uspeo sam da ozracim radijatore polako, i kako koji je bio pun vode njega sam zatvarao i tako redom, i dopunjavao sistem vodom po potrebi, dole na radijatorima je klasicna slavina za ispustanje, cak sam hteo i na nju da probam da ispustam vazduh
Treba obrnuto.Zatvoriš radijator.ozračiš-otvoriš radijator.Uspeo sam da ozracim radijatore polako, i kako koji je bio pun vode njega sam zatvarao i tako redom, i dopunjavao sistem vodom po potrebi, dole na radijatorima je klasicna slavina za ispustanje, cak sam hteo i na nju da probam da ispustam vazduh
Šta je tu nejasno.Kako bi ti u većim sistemima gasio po 20 pumpi da ozračiš 1 radijator.Meni ni to nije jasno kako odzracujes radijator a pumpa da radi? Ja uvek gasim pumpu
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Kao prvo covek prica o kucnom grejanju ako nisi znao,drugo tih 20 pumpi ne montiras na jedan sistem nego 1 pumpa jedan sistem. Ja pricam za otvoreni sistem da ekspanzioni sud se montira na topli vod pa kad zatvoris ventil na radijatoru nemas odakle da dopunis vodu u radijator a ako ostavis donji ventil na radijatoru i kad odvrnes sraf za odzracivanje on ti uvlaci vazduh kad pumpa radi. Mozda ima zatvoren sistem pa moze to neznam nisam nikad radio sa zatvorenim sistemomŠta je tu nejasno.Kako bi ti u većim sistemima gasio po 20 pumpi da ozračiš 1 radijator.