Centralno i etazno grejanje.

Narucis lepo micubisi zubadan i ne sekiras se.Koja ima sistem hladjenja ima 4 cevi(izvoda).2 za grejanje 2 za hladjenje valjda se chileri kace u kuci za njih.Informisete se kod firmi koje prodaju i ugradjuju da vam lepo sve objasne urade proracun koliko jaku TP morate da uzmete...

Uglavnom ja bih uzimao japance tu nema greske.

Narucis lepo micubisi zubadan i ne sekiras se.Koja ima sistem hladjenja ima 4 cevi(izvoda).2 za grejanje 2 za hladjenje valjda se chileri kace u kuci za njih.Informisete se kod firmi koje prodaju i ugradjuju da vam lepo sve objasne urade proracun koliko jaku TP morate da uzmete...

Uglavnom ja bih uzimao japance tu nema greske.
Davno smo se grejali na struju, sa 12 kw grejacima smo 99% zime prolazili, pa sad racunam model 14kw i dogrevao bi se nekim lozenjem kaljeve peci, a i razmisljam moram pitati da li mogu da imam nekako iskombinovano uporedo i pec za centralno grejanje.

Po meni je preskupa ta Mitcubiši zubadan.Za duplo manje para uradiš voda-voda.
Gledam model Mitcubiši od 14 kw. Jel moguce na jednom mestu 950.000 a na drugom 570.000?

A baš ovo zbog bunara ne bih se upuštao u voda-voda, mislim da nebi bilo lako izvodljivo kod mene.

Jel može to u stanu da se montira?
U stanu u kome mi se deca školuju nema druge opcije osim na gas,verovatno ovi novi inženjeri su predvideli da može doći do gasnog kolapsa,nema ni odžak na zgradi.

200 kvadrata,visina soba od 3,8 do 4,8m.Radim novo podno grejanje
Sistem je bez bunara,samo vazduh usisava.Manji je kooficijent iskoristenosti nego sa vodom ali racuni za struju nisu veliki.Pitao sam na par mesta,krecu se od 15-20 hiljada dinara.Kod kuce lozim drva i ugalj a potrosim u januaru preko 30 hiljada,Hteo sam plin da uvedem ali zbog ove situacije sam se odlucio za struju

Jel može to u stanu da se montira?
U stanu u kome mi se deca školuju nema druge opcije osim na gas,verovatno ovi novi inženjeri su predvideli da može doći do gasnog kolapsa,nema ni odžak na zgradi.
Moze i na radijatore da se prikopca ali optimalan rad je oko 40-45 stepeni,sve preko toga pale se dodatni grejaci vode

200 kvadrata,visina soba od 3,8 do 4,8m.Radim novo podno grejanje
Sistem je bez bunara,samo vazduh usisava.Manji je kooficijent iskoristenosti nego sa vodom ali racuni za struju nisu veliki.Pitao sam na par mesta,krecu se od 15-20 hiljada dinara.Kod kuce lozim drva i ugalj a potrosim u januaru preko 30 hiljada,Hteo sam plin da uvedem ali zbog ove situacije sam se odlucio za struju
Auuu,spustaj plafone,cenu grejanja ces videti i sam posle montaze,sve zavisi koja ti je zeljena temperatura. Ako preko 21-22 kuku lele

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

@Goran G. tvojih 200kvadrata je po kubikazi ko 300 kvadrata sa 2.8m visine. Do 0 stepeni sistem vazduh - voda radice dobro tj bice dobra iskoristenost ,ali ispod 0 i kad bude minus radice i bice toplo ali znatno ce se povecati potrosnja. Razlika izmedju vazduh-voda i voda - voda da vazduh - voda trosi vise za 15-20% do nula stepeni a ispod nule i do 30%. Ali taj sistem nema zezanja kao sistem voda-voda oko bunara i lose vode koja je puna gvozdja i prlja toplotnu pumpu i upojni bunar,a i bunar iz kog se crpi voda. Tako da ima sve svoje prednosti i mane. Samo kod oba sistema sto vise grejni tela po mogucnosti i podno grejanje jer sistem radi na malim temp sa 35-45 stepeni .

Auuu,spustaj plafone,cenu grejanja ces videti i sam posle montaze,sve zavisi koja ti je zeljena temperatura. Ako preko 21-22 kuku lele

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Sa mojih navrsenih 10 meseci zivota presli smo iz #radojevicisalasi u grad i kupili su staru "svapsku" kucu.Nikad nebih menjao ovu moju statru kucu iz 910 godine za novu kucu normalne gradnje :ppozdrav:
Sad sam zapoceo renoviranje kuce iz 1880 8-)

Nazad
Vrh