iwanho
Član
To je češki...
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Ima i na slovenskom linku slika i video klipova za pogledati.
Za samogradnju je zahtjevnije izraditi pužnicu, ali ne treba raditi zupčasti prijenos.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To je češki...
U pitanju je kuca u VS gde imam i kotao na cvrsto gorivo a i plinski bojler.Zaobiđi pelet u narednom periodu,sa poskupljenjem gas ide i on gore i to drastično i ove godine je bilo veliko poskupljenje a i nestašica.
@Astrea bez obzira da li je sirovo, gori kao ludo. Suvo da i ne pričam.
E sad drugo pitanje: traktor radi na nekih 1k obrtaja, potrošnja goriva je minimalna.
I u 90% slučajeva seckam granje koje je već neko posekao, ja samo sklanjam nered.
Testeru ponesem za svaki slučaj, skoro da i ne zatreba.
Znači troškovi minimalni, da ne kažem džaba.
Slika od pre neki dan, kod drugara u voćnjaku, sklanjali granje od orezanih dunja....//cloud.tapatalk.com/s/62228d51af76e/video-a085c6fbeb9a45299d8278c6aacb463e-V.mp4
Sem na bale-sve su varijante skuplje.Gas nije poskupeo.Ako ode drastično gore,sve će ga pratiti-drva,ugalj,pelet.U pitanju je kuca u VS gde imam i kotao na cvrsto gorivo a i plinski bojler.
Ali u slucaju da ce gas otici u nebesa razmatram opciju ugradnje gorionika na pelet ako bude jeftinija varijanta.
Sve to podrazumeva se za sledecu sezonu i dalje.
Ja idem sutra u Energynet da je kupim.Renoviram potpuno kucu,pa cu da odradim i podno grejanje.Kuca je zidana oko 1880 godine i ima 200 kvadrata.Da li neko od kolega ima podno grejanje na varijantu TP voda vazduh, kako se pokazalo, stvarno me interesuju sva moguca iskustva. Razmisljam o sistemu grejanja za montaznu kucu.
Sent from my S60 using Tapatalk