Centralno i etazno grejanje.

Ja u dnevnoj sobi preferiram 20-22 stepena, a u spavaćoj nije hladno ni 15 stepeni.
Ali to je subjektivno, znam dosta ljudi(žena) kojima ne smeta ni 25 stepeni..
Moji baba i deda su bez problema spavali svojevremeno u sobi gde se voda zaista znala zalediti, nisu se uopšte žalili niti su hteli ložiti, a drva bilo kol'ko 'oćeš.

Svaki cigan svoga konja hvali......
Mi smo navikli da u kuci bude 23-24 stepena od kada je bilo beba u kuci pa se tako lozilo, i lozi se dan danas.....
Kod drugara koji NE MOZE da postigne temperaturu vecu od 19-20 stepeni kada zahladi, sa njegovim centralnim u kuci od blokova bez izolacije, se kune u tu temperaturu kako njima bas tako prija. A televizor uvece se gleda uvijen u cebe sa sve debelim vunenim carapama na nogama..............

Al ga preterujete.Meni smeta temperatura preko 21-22.Nocu mora da ide 4-5 stepeni minimum.Ko da spava u vucoj sobi, vrucina samo se preznojavas.Zdravije i prijatnije u ladnjikavoj sobi spavati.
O hvala Svevišnjem, pobojah se da sam "unikat" !!!!!
Vanzemaljac !!!!
Evo, gledam na termometar, 21.3 je upravo.....
Ali da robujem temperaturi, i bolujem ako nije 23.6, ma idi bre pobegni....

Kora od drveta.....
Lokalna fabrika paleta nezna sta ce sa ovim otpadom, radosni kao mala deca kada uzmem 2-3 kamiona toga. Donesu kuci, istovare mi i sloze na gomilu, ne moraju da plate deponiji nego meni daju DZABE!
Da me ne mrzi loziti svaka 3 sata, eto 100% besplatno grejanje preko cele zime.....
758515cd7252bf56aeae222850ae55cb.jpg
679719347dada6639c18601c65f6c148.jpg
5fd53a71728ed26e6361aaf6657d2ed1.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Evo ja znam ljude kojima je 20C maksimum, ja tamo nerado idem zimi jer imam losu cirkulaciju u desnoj nozi i kad mi se smrzne desno stopalo ceo dan soram. Mi na selu smo isli u majcama temepratura 23-25, sada u kuci gde zivim sa suprugom u gradu i bebeom slicna temepratura, stim sto smo zimus zbog malecke morali nocu da lozimo da nepadne temperatura ispod 20C.
Znam i slucajeve koji su kao kinci spavali u ladno ne svojom voljom i mnogo najebali zdravstveno narusen imuni sistemm bronhitis itd

Lele Caco kako bi se ja na ovo grejao slatko, nego jel zapusava to dimnjak ?

Ostavlja mnogo pepela, a dimnjak ko dimnjak. Provučeš četku kroz njega povremeno i krkaj dalje.....

Dobrodol mislim da nisi unikat ali meni to brate ladno
Kad čujem 14 nije mi dobro
Ja i matori smo po ceo dan napolju i uveče bukvalno upijamo toplotu kao mačke i dok su bile kaljeve peći držali smo 24_26
I etažno kad je bilo isto
Evo i sad ta temperatura
Jutros u 7 sam otišao u šumu znaš i sam kola ko duva na Dunavu i došao sam oko 16h ušao da ručam i pijem kafu i odmorim malo sada opet napolje dok namirim marvu biće 19h
Moram još po naftu u BP dok to rešim 20_21h znači 14h napolju po zimi, moram se zgrejati uveče i noću !!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

@lule
Da, kada odneseš otpad na deponiju, oni to naplaćuju po kubikaži mislim.....

Po toni!!!!!!
I to uopšte ne je jeftino, ovi moji sa pilane kore nose u neku rupu, tj kupili su neki plac koji ima rupčagu pa su još produbili pa tu kipuju, pa na kraju zatrpaju zemljom
A sada ide i ogromna količina u neku firmu dal u bioenerganu ili tako negde vidim tovare one ogromne pokretne podove prikolice 95m3

I da dovezao sam naftu, led na putu u pm a 800l u Floridanu
Sreća nove Tigar gume sa KANDJAMA

То би могло да се искористи за пелет или брикете. Штета бацати, могу велике пећи да гутају био масу.

Verujem da je suvo da bi super gorelo, ali ovako mokro kako ga potpaliti
I koliko ugurati u peć jedino u ovu za Bale vilama trpati
Da je nekako izbalirati

Nazad
Vrh