guest 43101
Član
Jeftinije i bezbolnije je kupiti svakome ukucaninu po jednu perjanu jaknu, i ako nestane struje na par sati jakne ce odraditi posao samo tako......
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Naročito kod centralnog na čvrsto gorivo je mnogo bitno da je kotao stalno u radu.Najbolje je da napojna bude 80 a povratna 60 da se ne bi stvarao kondenz i samim tim smanjuje vek trajanja.Ali retko ko se toga pridržava.Potrosi on mnogo vise dok dostigne "radnu" temperaturu u kuci. Mnogo je gora varijanta ponekad loziti, naspram kucu stalno drzati toplom. Ja od kako sam upalio kotao pre mesec-2 dana uopste ga ne gasim, samo se po malo lozucka. Trenutno je voda na 40 stepeni a u kuci 23-24 stepena. Kada zima pritegne ja malo pojacam lozenje i to je to....
A opet kod drugara koji trosi jedan metar bukve za sezonu (kao oni gore pomenuti), lozi kaljavu pec. Uvece kada dodu sa posla nalozi pecku toliko da nemozes ruku staviti na istu, prosto osecas kako pece na lice kada stanes ispred nje. A od posadi ledja zabu bas zestoko. Sve ostalo osim peci sto dotaknes kao da je upravo izneseno iz frizidera.....
Odkad smo stavili stiropol na kucu u 8-9 se prestaje sa lozenjem, jer ako nastavis oko 11-12 ne mozes spavati koliko je vruce. Dok nismo imali stiropol lozilo se dooosta duze. Pec je alfa 20kw.Potrosi on mnogo vise dok dostigne "radnu" temperaturu u kuci. Mnogo je gora varijanta ponekad loziti, naspram kucu stalno drzati toplom. Ja od kako sam upalio kotao pre mesec-2 dana uopste ga ne gasim, samo se po malo lozucka. Trenutno je voda na 40 stepeni a u kuci 23-24 stepena. Kada zima pritegne ja malo pojacam lozenje i to je to....
A opet kod drugara koji trosi jedan metar bukve za sezonu (kao oni gore pomenuti), lozi kaljavu pec. Uvece kada dodu sa posla nalozi pecku toliko da nemozes ruku staviti na istu, prosto osecas kako pece na lice kada stanes ispred nje. A od posadi ledja zabu bas zestoko. Sve ostalo osim peci sto dotaknes kao da je upravo izneseno iz frizidera......
Znaci ipak ne gresim ako ujutro bude 14-15 stepeni, a predvece bude 10! A verujem da ide i ispod toga......Mislim da nisi u pravu....
Gde je jedna soba, dobro izolovana, sa novim PVC stolarijom u vidu prozora i vrata, prostor se za 1 sat ugreje na 20 stepeni.....
U sobi ložim samo uveče, oko pola 7, za sat-sat i po bude 18-20 stepeni, a kad uđem u sobu, bude oko 11.....
Ložim do 10-11 i bude toplo do jutra, kad ustanem ne bude hladnije od 14-15 stepeni....