Centralno i etazno grejanje.

Iz kolica kako je na slici samo vilama sve od jednom gurnem unutra.
@MOMOSARIC da gori i duze, i daje poprilicno dosta toplote, bolje od svake biomase iz ratarstva u svakom slucaju...

Što se tice peleta/briketa ne znam zasto, ali od kore se ne pravi. Potrazite na netu snimke, prvo masina guli koru sa trupaca oa tek onda ih melju za preradu. Kora se baca.
Tako i ovde kod nas kora se baca ali zato svaki komadic opiljka su sakuplja i prodaje za dalju preradu....
@SeljakizGrada nisu to okrajci, to se i ovde prodaje. Tamo ima i malo drva sa korom, a ovo je cista kora koja im otpada na stovaristu pre nego sto trupci i dodju do prerade....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ovo je posle 2 sata od lozenja, i jos toliko ce da gori sigurno. Mada na slici se razbuktalo sto je dobilo vazduha.....
cf83ddd94b02c9e461775ed35454718e.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Mrtav sam ozbiljan....
Živo me interesuje na osnovu čega si zaključio da "držim" 14 stepeni u kući ? :rolleyes:
Dobrodol nemoj se ljutiti ali nije svugde ista situacija, mene zima puno kosta ali ipak lozim da moze da se ide u majici kratkih rukava,pokrijemo se eventualno cebetom,imam dvoje male dece i gledam da im bude prijatno ne moraju da spavaju u hladnom, a i iskreno najeo sam se svakakvih govana u zivotu tako da ako mogu da biram ipak vise volim da udjem u toplu kucu.
Pre par minuta ubacio kantu uglja.
Do sad potrošio 16-17 kubika topole(panjevi iseceni sitnije da mogu u kotao) i oko cetiri tone uglja.

Poslednja izmena:
Izvini na pitanju ali kolika je ta palata ako si do sad potrošio 17 kubika i 4t uglja? A grejna sezona ni na pola svatova...

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Zimus otislo 10 kubika topole i valjda 12,5 tona susenih vreoca,ja stvarno ne znam kako je moguće manje, vec septembra se palilo uvece a secam se da sam i prvog juna uvece upalio vatru,samo izračunati koliko je to grejnih dana.I sad lozimo sigurno tri meseca.

Nazad
Vrh