Centralno i etazno grejanje.

A kako da čistim sneg lopatom kad naveje?
Razmišljao sam da redjam stiropor zalepi ga onim pur pen za lepljenje ali opet drljati lopatom po njemu ne ide

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Gde ti ulazi toliko snega?

Nikako najlon i stirodur na tavan.Stiropor moze ali ga nekako zatvoriti mada ja nisam za njega. Mada imam na tavanu 5cm, nije preporucljivo zbog pozara.

Stavljanjem stirodura ili najlona pravi se efekat plasticne kese i objekat nemoze da dise.Nepodrzavam i unutrasnje izloacije jedino bas kad se mora, stan npr.

Kad pričate o paljenju odžaka, kakva su iskustva sa paljenjem prohromskih odžaka?

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka
Ja sam greškom upalio pre par godina..srećom sam odmah video ali je brzo izgoreo jer nije bilo velikih naslaga..moj tast je iskrivio odzak do te mere da je morao da ga spusti dole pa da ga prepravi. Debljina unutrašnjeg zida je 1,2mm. Mislim da nema potrebe da se pali prohromski odzak,zagrej ga dobro, otvori donju rupu i četkom prođi..mislim da ništa ne ostane. Danas sam čistio odzak,skoro da ničega nije ni bilo posle 2,5meseca loženja.

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk

Onda treba da predihtuje skoro svaki crep. I kod mene je tako, kad vetar duva nanese sneg u tavan iako se čini da crepovi dobro leže jer je u tavanu mrkli mrak. Crep je iz 80 tih. Verovatno bi tu bolje rešenje bilo da se podašča krov.

Dukej baš tako, crep kao lepo leži a uvek naveje ispod njega
Crep je neki iz 80ih Kanjiža ima ga po krovovima u avliji 12_15000 komada i svuda navejava!!!
Sad skidati krov je veliki izdatak tako da malo zavrnem radijatore u prizemlju a na spratu ostanu odvrnuti pa izjednačim a potrošnja bala mi nije bitna!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Vec 2 godine ne gori dimnjak niti ga palim. Dimnjak je sidelov. Takodje dimnjak vise ne cistim cetkom. Koristim kemijsko ciscenje dimnjaka , ono Italijansko sredtsvo u prahu, 2 pakovanja najednom ubacim samo otvorim pakovanje kad je pec ugrijana i ima zari unutra , kad je na radnoj temperaturi i pec i dimnjak. Jeste sat ili dva smrdi na dvoristu kao sumpor da gori , ali ocisti dimnjak kako nikakva cetka ne moze , otpadne sve dolje.
I to slucajno cuo od kolege da tako radi , prvo bio skeptican ali kad vide da radi. Otprilike jednom mjesecno ili rjedje zavisno kakva drva lozim , sada suha pa se ne talozi tako brzo na dimnjak.

Ovakvo sretsvo , sada kad nije prljav jedan sam ubacivao ali ubacivao sam i 2 najednom.

Vidim da imaju i druga sretstva , to nisam video po trgovinama ni probao.

To sredstvo ne pali cadju u dimnjaku vec cadja otpadne u komadima dolje , pise da se moze gasiti dimnjak sa tim sredstvom kad se upali.

Poslednja izmena:
@Sapatnik mnogo je bolji pex i on bi po pravilu i trebao da se koristi za podna grejanja, jer nema aluminijuma koji je izolator i sprecava sirenje toplote, nego samo plastika (pex), ali se on ne moze na 10cm razmaka napraviti, jako tesko, jer se tesko savija i hoce da puca u krivinama. Tesko se vezuje i zadzava zeljeni oblik, hoce na iskoci.... Zato uglavnom svi al-pex koriste, jer je neouporedivo laksi za postavku, a to malo sto zadrzava toplotu se zanemaruje...
@kole
Pardon lose sam se izrazio, Aluminijum je naravno provodnik, ali u samim cevima za podno grejanje pogresno prenosi toplotu, on primljenu toplotu vode isijava kroz svetlost i time pravi gubitke, a mali deo toplote prenosi kroz isijavanje.
Razlicito je misljenje po pitanju Al u cevima, mnogi stavljaju alu reflektujucu foliju ispod cevi za podno grejanje, a sa druge strane u samim cevima ga smatraju losim po pitanju prenosa toplote!

Poslednja izmena:
Evo i mog decembarskog, a vidi se po uplati i novembarski racun... a vidi se po potrosnji i leti koliko trosimo kada nema grejanja i hladjenja oko 600kw, odnosno oko 5000din.

P.S. malo je jos i veci racun jer je obracun na 33 dana, tek 4.1. su ocitavali!
2f79d2ae458fbca2a6fb242651cc3d9e.jpg

625cc36fe4e80ca34cc68e6257498b3a.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Terming kula tig s 40kw horizontalna procurela kod burazera u 13 godini eksploatacije. Placena onda 1100 evra.U specifikaciji je pisalo da joj je radni vek oko 10 godina.Odradila je i malo vise.Radila je u rezimu 50-70 C. Ima mesni ventil.Sutra porucuje buraz novu. Nariktacemo je na jaci rezim da radi 65-85C.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Danas u 4 godini nas je napustio termomont šimanovci,procureo između 1 i 2 pregrade. Imao mešni ventil, radio u temp. opsegu 60 70....zutra zovem za garanciju ali čisto sumnjam da će uspeti. Da li neko ima FK seriju iz Kraljeva?

Loši su im kotlovi.Nemaju pravih radnika pa vari kako ko stigne.Oni su nam u neposrednoj blizini i retko ko nije imao problem sa njihovim kotlovima i pećima pa ih uglavnom većina izbegava.
Marko pogledaj kotao Megal Bujanovac, dobri su i trajni.

Iskreno je delovao kao dobar kotao,nije trošio puno a dobru temperaturu izbacivao. Zvao sam servis jer je još u garanciji,neka ga srede da dovrši sezonu pa da ga menjam u septembru..@Matic sve mi se čini da svi proizvođači kupuju lim na istom mestu..

Nazad
Vrh