Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Meni na 55 stepeni je vec jako toplo u kuci, ja moj izmenjivac kad nalozim vatru pustim ventil da greje i kad mi voda dostigne 60C zavrnem, posle upalim struju na bojleru samo da dogreje.Problem mi je sto ja ne drzim stalno tu temperaturu nego nalozim ujutro i uvece.Cirkulaciona pumpa se gasi ako izlazna temp iz kotla je ispod tipa 55 stepeni C, ako je preko cirkulise. Time se onemogucava da izmenjivac ohladi bojler a tu toplotu prenese na radijator. Ovako je nestelovano kod jednih prijatelja.
A kolika ti je temp u sistemu kad tako dobro greje vodu, i nemoguće je potrošiti?
Ja taj bojler spizdim iz zajebancije, I palim protočni, retko kad da izdrži celo tuširanje, mada ovaj moj je manji, ali opet.
Kakav ti je sistem, kotao, gorionik kada ne gasis gorionik i držis stalno 50° u sistemu? Kako melješ šapuriku i imaš li problema sa ljuštikom kada je samelješ? Daj nam malo informacija... Ja sam sa takvim sistemom grejanja držao 47° dok nisam promenuo stolariju u pvc, tada je ta temp.pravila pretoplu kuću i nisam vise mogao grejati na takav način održavanjem konstantne temperature. Inace odustao sam od tog nacina grejanja i presao na agro-pelet.Kod mene je konstantno 50 stepeni u sistenu i danju i noću tako da ne bi padala temparatura vode ispod toga a kao što kažeš i nije potreba za većom temparaturom jer svakako se preseca sa hladnom prilikom korišćenja. Ali ja mislim da meni onda nebi ni bilo potrebe za uključivanjem električnog grejača.