Gost040620
Član
da li neko zna kolko kotlarnica mora biti udaljena od komsije jer danas mi komsija poslao inspekciju zato sto iz mog dimnjaka pada dim u njegovo dvoriste i to mu smeta
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
da li neko zna kolko kotlarnica mora biti udaljena od komsije jer danas mi komsija poslao inspekciju zato sto iz mog dimnjaka pada dim u njegovo dvoriste i to mu smeta
Kod mene je drugar imao tih problema, mislim da mora da bude min 30m tako su njemu rekli pre jedno 4-5 nedelja.
Pa sta je uradio drugar
Pa koliko ti je visok odzak?da li neko zna kolko kotlarnica mora biti udaljena od komsije jer danas mi komsija poslao inspekciju zato sto iz mog dimnjaka pada dim u njegovo dvoriste i to mu smeta
Visok je 7m, daljina od njegove kuce je 15m.Pa koliko ti je visok odzak?
Mislim ovo je besmisleno kaznjavati ljude... meni vetar nanese dim od 5. kuce preko puta.... i sta da se radi,normalno da niko ne upravlja vetrom.... ali ajde da pitam...
Tacno je da ja ne mogu uticati na vetar ali... ima dimnjak ali on zivi sa zenom i oni sede u jednoj sobi i greju se na TA pec.taj komšo može da te povuče za .... pa kako da upravljaš vjetrom,ima li taj tvoj komšo dimljak,ako ima zovni i ti njemu inspekciju i kvit ste
И мене интересује слична ствар, ако неко познаје мало боље тематику. Да ли може да се користи УПС (уређај који се углавном користи за рачунаре) за ове намене, да пумпа остане у раду и после нестанка струје? Мени је то изгледало сасвим нормално и логично да може, мислим да је електроника иста као на оним уређајима које продају специјално за те намене.
Поставио сам са стандардном (новом) батеријом уређај да тестирам и пумпа ради (бар мислим да је радила, сад када сам видео овај пост нисам више сигуран) али се чује (зуји) више него обично.
Сад, не знам да ли је то нормално или не, плашим се да не прегори пумпа.
На излазу из УПС-а (у режиму преко батерије) параметри уредни, само је напон мало виши него номинални, 232 волта. Не знам да ли је то проблем, јер кад је укључим на мрежу где је 227 уопште се не чује, да ли су тих 5 волти пресудни или је нешто друго.
Користи ли неко овај уређај у те потребе јел имао оваквих недоумица и проблема?
a da li ima taj pretvarac i za vise potrosaca od same pumpe