Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo je tačno ali malo ko će da ti kaže iskreno. Sama izrada kotlova gde dim kruži u kotlu zahteva i kvalitetnije znanje i kvalitetniju opremu naravno to i poskupljuje proizvodnju pa moraju biti skuplji. A to je nama rak rana. Kada sam imao Termomont ušao sam nazad do dimovodne cevi padal je kiša pa sam nosio neku šuškavu jaknu i kako sam se naslonio sva je izgorela. Sada kada sam se zavlačio da kontrolišem iznenadio sam se kako mogu držati ruku na dimovodnoj ceviugreje svaka,al koliko potrosi?
moj drugar se bavi gradjevinom,pre 5 godina je pravio sebi kucu,i ni u cemu nije stedeo a najmanje u izolaciji,napravio je sendvic zidove,spolja demit fasada,heraklit na sve nadvratnike i po tavanu stiropor 10 cm,prozori aluminijumski,,,povrsina je oko 280 kvadrata i ima uniko kotao od 40 kw,i za grejnu sezonu potrosi ogrev u vrednosti preko 2000 evra.na tom kotlu sva temperatura ide u dimnjak,jer je i na tavanu vruc dimnjak i odmah prve sezone je dimnjak puko od temperature...a kada nalozi dimnjaca je crvena i pored pritvorene klapne.zato nemoj toliko da garantujes,a ovo je samo jedan slucaj,znam za par njih ,i moj komsija i jedan kolega...
Ovo je tačno ali malo ko će da ti kaže iskreno. Sama izrada kotlova gde dim kruži u kotlu zahteva i kvalitetnije znanje i kvalitetniju opremu naravno to i poskupljuje proizvodnju pa moraju biti skuplji. A to je nama rak rana. Kada sam imao Termomont ušao sam nazad do dimovodne cevi padal je kiša pa sam nosio neku šuškavu jaknu i kako sam se naslonio sva je izgorela. Sada kada sam se zavlačio da kontrolišem iznenadio sam se kako mogu držati ruku na dimovodnoj cevipo tome sam zaključio da je iskorištenje kotla kud i kamo bolje. Jedina mana na kotlu za sada što je nezgodno ložiti šapurike,pre sam napunio u džakove od veštaka i tako istresao.
steva44 je napisao(la):...imam jedan deo kuce koji mi je dobro izolovan a drugi ne, sa temperaturom od 60 stepeni peci odradjuje posao ok,a u ovim delu izolovanim ako je pretoplo ,prigusim radijator...
...jest da je skupa investicija tih 20 %vise radijatora al nema razmisljanja u jakim zimama.
ja imam na svim radijatorima i na sva tri kruga podnog termo glave i za 5 godina nikad nije bilo problemaNikad se ne sme staviti na sve radiatore termo ventil, bar jedan mora da ostane skroz otvoren,
Ovo je tačno ali malo ko će da ti kaže iskreno. Sama izrada kotlova gde dim kruži u kotlu zahteva i kvalitetnije znanje i kvalitetniju opremu naravno to i poskupljuje proizvodnju pa moraju biti skuplji. A to je nama rak rana. Kada sam imao Termomont ušao sam nazad do dimovodne cevi padal je kiša pa sam nosio neku šuškavu jaknu i kako sam se naslonio sva je izgorela. Sada kada sam se zavlačio da kontrolišem iznenadio sam se kako mogu držati ruku na dimovodnoj cevipo tome sam zaključio da je iskorištenje kotla kud i kamo bolje. Jedina mana na kotlu za sada što je nezgodno ložiti šapurike,pre sam napunio u džakove od veštaka i tako istresao.