Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja imam sukom kotao trajno zareci 30kw i 140l vode , vec dve godine. Super je kotao, mali potrosac, ja imam samo reci hvale.Pozdrav ! Ima li neko iskustva sa Šukom kotlovima http://www.grejanje-expont.rs/UserFiles/SHUCOM KATALOG-a.pdf ?
Dvoumim se između njega i radijator kraljevo k 25 . Odlučio sam se za trajnožareći sa kosim ložištem, šukom ima garanciju 6 godina i 120 litara vode ( dajem mu prednost zbog toga ) a radijator 2 godine garancije i u njega staje 70 litara.
može ali predvidi mejsto na najvišem djelu kotla za odzračivanjeProcurila pec za cg pa me zanima gde moze da se kupi druga 30kw u blizini? Zvacu sutra Futog. Drugo da li je moguce postaviti sistem kao na slici?
crveni pravougaonici su pec
crena elipsa pumpa
crna linija je horizontala gde mi se pec nalazi
crvene linije cevi
Na prvoj slici mi je je pec niza od sistema, tako sto je pec ukopana zbog prirodnog pada kada nestane struje pa me zanima da li moze da se postavi pec kao na drugoj slici da bude visa od nivoa sistema? Imam pretvarac na akumulator za slucaj nestanka struje.
Ja sam to jednom namestio i ne diram nikad jer cim ga malo pomeris,on drasticno pomeri temperaturu.Pitanje za forumase koji imaju cetvorokraki mesni ventil , tj. u kom polozaju postavljaju ventil kad potpaljuju vatru a na kojoj temperaturi ga otvaraju da li na polovinu ili kako . Znam koja je svrha mesnog ventila ali sam pricao sa nekoliko majstora za centralno grejenje i svako ima svoje razmisljanje.