sasa74
Član
Ja ovih Dana postavljam kotao na gas I prelazim na taj vid grejanja,dosta mi je baliranja I bala,I vecito obavezan posto samo ja lozim.Tako da ce pec na bale proizvodjaca Sukom 40 kw gde staju dve bale ,kupljena 2016 god.ici na prodaju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nis, prikljucak 100k, ali velika vecina kojoj je prikljucak prosao u ulici nema legalizovanu kucu, na legalizaciju ceka 200k predmeta, vreme resavanja predmeta 3 godine, tako da od gasifikacije Nisa nema nista.Kod nas je isto prosao pre 4-5g i sem sto je sve bilo razvaljeno niko se nije prikljucio. Za 100k din i nece se prikljuciti.
Nisu te baš dobro informisali.Za podno je svakako dobro jer ide na nižim temperaturama.Kondenzacioni radi kao kondenzacioni do 48 stepeni a nakon toga radi kao konvencionalni.Ja trenutno ga šaltam između 42 i45 stepeni što znači da će preći u rad kao konvecionalni kada su temperature ispod -10 pa ti sad razmisli koliko su te pogrešno informisali.Uštedio si samo na kotlu oko 300E.Koliko dana su u tvom kraju temperature ispod -10.Nije kondenzacioni,kazu da je on vise za podno grejanje gde je tem.oko 40 do 50 stepeni,kad predje tu tem. nema efekta I radi kao I ovaj.Bar tako kazu da nije za radijatore, e sad ajde znaj,svako I'ma svoju pricu.
Izbacicu bojler I prikopcati na ovaj vrucu vodu.
Ako Neko I'ma iskustva pa neka napise.
Znači,malo jeftinije ( a neuporedivo komfornije) izadje na pelet u odnosu na drva i ugalj?Koliko izadje cen. grejanje na gas za kucu od 120 kvadrata mesecno ili za sezonu? Ja sam prvo se grejao na ugalj i drvo,i to me kostalo oko 100.000 din za celu sezonu,presao sam na pelet prosle godine i zduvam oko 3.5 do 4 t peleta za sezonu,da napomenem da se pec pali u 6 ujutro a gasi u 23 h uvece, temperatura u kuci je oko 22.8 stepeni,i u kratkim rukavima smo ceo dan. Da li bi gas bio jeftinije resenje?

I meni su majstori govorili isto sto i tebi,ali sva sreca pa ih nisam poslusao,meni kondenzacioni radi na 30C kad je napolju +5,ovih dana je napolju ispod nule i meni je kotao na 38C a u kuci 22.7CNije kondenzacioni,kazu da je on vise za podno grejanje gde je tem.oko 40 do 50 stepeni,kad predje tu tem. nema efekta I radi kao I ovaj.Bar tako kazu da nije za radijatore, e sad ajde znaj,svako I'ma svoju pricu.
Izbacicu bojler I prikopcati na ovaj vrucu vodu.
Ako Neko I'ma iskustva pa neka napise.