Nije to problem dok je kotao hladan nego dok je dimnjak hladan.Brzi mu je protok vadzuha kad je vruc samim tim ima bolji cug.
Meni u uputstvu stoji za moj kotao 9m i minimim fi200. Ja imam 7m aktivne i fi200 i ok radi.Hoce po nekad da kine ali ne smeta mi, kontao sam prohromsku cev naci pa zabosti i povecati ga jos.
Znaci aktivna visina, ne celokupna kao sto neki mere.Meri se od izlaza iz peci do vrha(ne od poda do vrha).
Problem kod bala je joa sto kad je upalite ona krene cela da gori sto je previse od jednom i u kotlu nestaje kiseonika od dima i samo dimi neko vreme dok okolo ne obgori, cim se dim smanji krece vatra i gori bez dima.
Trebalo bi nesto izmisliti da gori sa jedne strane redom a ne da gori od jednom cela.
Opet to bi se postiglo samo uskim tunelom da se bala ubaci i kroz taj tunel pumpati vazduh (kao gorionik) kontam da bi bilo vece iskoriscenje.
Treba experimentisati.
@dukej
Ja imam ventilator na kotlu ali on nije jaci od dimnjaka kad se ugreje.
Ja bih probao da nesto duva direktno u balu.
Mozda napraviti cev od kompresora i diznu i direktno u balu da shiba.Ne mora stalno ,napraviti na vremenski relej lupam na 10min da otvori nekih 15 sec da gruva u balu i ugasi, ne bi je morao dzagati da krene da gori.
Pucam od fix ideja
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk