MOMOSARIC
Član
Centralno na drvo . Peć Stadler 25kw u garaži 20m od kuće . Dimnjak je montaćni vanjski od onih elemenata a fi 160 dali je to premalo ? Izlaz peći je 160.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tek sad vidim,4m je sigurno malo. Ja kad sam zidao fi200,na 6.5m nije lepo radio,posle smo povisili na 8m i druga pricaMomo,izgleda da nije dovoljno dugačak dimnjak.
Миловане колико плаћаш гас по кубику?@Nikoli Klek ,Ja grejem 120-130m2,temperatura je 22C konstantno,jedino sto je u spavacoj i hodnicima nesto niza. Danas sam upisao stanje,posto vodim evidenciju od 1.do 1.u mesecu,za novembar sam potrosio 130m³ a za decembar 270m3. U pitanju je bosch kondenzacioni kotao od 28kv,izolocija stiropor 10cm 17gr i na ploci i na zidovima,stolarija pvc osmokomorna.
7 metara visine ti treba i fi200 i nema da misliš.Visok je toliko da je viši bar pola metra iznad krova te garaže pa mislim da nije problem u visini . Ukupna visina nije nešto mnogo , zaboravio sam ali mislim oko 4m ali čuo sam da je bitno samo da izadje malo više od najviše tačke krova , Friško napravljeno , dosad sam imao grijanje iz etažnog kamina unutra a sad sam napravio vani tu "kotlovnicu" . Uglavnom čini mi se da slabo vuče cug , Dimi kad otvorim gornja vrata za loženje . Majstor koji mi je to postavljao kažeda sam trebao ići sa dimnjakom 200.
38din sa pdv-om.ako ne poskupi gas,meni je za 40% jeftinije nego sa drvima.Миловане колико плаћаш гас по кубику?