Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

7 ha je baš velika površina ali bolje i tako nego nikako.

па ти си мањина па те шишају ко овна на тим силним анализама и ђубрету које бацаш ,ал би они волели да имају више таквих као ти који тако слепо верују у оно што им се насервира.Хвала Богу па има још људи који размишљају главом и не насeдају на те преварантске трговачке фазоне.Ајде да им још и поверујем да могу да утврде стање азота том н/мин методом то је још ок ал фосфора и калијума нема шансе. Па узми само пример једне парцеле од 20ха где имаш долове узвишења различите типове земље на једној таквој парцели и сад ће мени тамо неки Пера да продаје муда за бубреге како ја треба да бацим само то и то што је он препоручио па у то само луд човек може поверовати.Некад пре 35-40 год.се бацало 500-600 кила по јутру којекаквог ђубрета под обавезно сваке године без анализa јер онда никог није било брига није се постављало питање, било јефтино могло се и тако су сви радили .Времена су се много променила од тада и треба пратити трендове али треба и размишљати и економисати . Ћубре ће ићи кад се буде могло ал не кад ми други буду одрђивали и наређивали јел не раде они за мене него за њих
...šišaju na analizama... Reklo bi se iz priloženog da u životu nisi uzeo uzorak sa svoje parcele i odneo ga u bilo koju laboratoriju na analizu. A i ne moraš,ti bacaj 500-600 kg po jutru kao tvoji stari pre 35-40 godina, mislim da je to recept za uspeh.

Zasto se koriste odmah teske reci nemoze to lepo i opusteno?Pratim vecinu tema i vidim skoro iste clanove kad vi radite vase posede?Odmah da se ogradim ja sam penzos i mogu kako hocu.

тих егоцентричних ликова све више и више а оних правих стручних и мудрих све мање

Poslednja izmena:
...šišaju na analizama... Reklo bi se iz priloženog da u životu nisi uzeo uzorak sa svoje parcele i odneo ga u bilo koju laboratoriju na analizu. A i ne moraš,ti bacaj 500-600 kg po jutru kao tvoji stari pre 35-40 godina, mislim da je to recept za uspeh.
Kome je skupa analiza zemlje (mislim da je oko 1.500 dinara po uzorku) neka donese kod mene i ja ću mu odneti na analizu i platiti. Ponuda važi do Nove godine.

Dobio sam UREU 500/1, piliranu rusku po 60 dinara/kg

Boderlica gde radiš analizu? Jel to provereno dobro? Može li da ti se brzom poštom pošalju uzorci? Jel to cena sa prporukom za djubrenje?

Kod nas u Somboru trenutno ne rade analize, juče zvao da se raspitam... kaže možda počnu primati uzorke krajem idućeg meseca ali možda... idemo napamet za iduću godinu...

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Za prvu prihranu smo se obezbedili.
88475171b6a6dfd9c5912bd940a6b2ba.jpg

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Boderlica gde radiš analizu? Jel to provereno dobro? Može li da ti se brzom poštom pošalju uzorci? Jel to cena sa prporukom za djubrenje?
PSS Novi Sad, rade mi analize 15 godina. Proveravao sam na mnogo načina i zaključio da 99% su tačni. Puno zavisi od kvaliteta uzimanja uzorka. Ne čitam preporuku i ne đubrim po preporuci. Preporuka ima dve dimenzije, a ja sve posmatram u tri dimenzije. Ima zaista mnogo laboratorija i provatnih i državnih. Po meni niko od njih nije skup.

Jbg, ja sam ozbiljan čovek. Humor je rezervisan za ljude sa kojima sam baš blizak i mora biti obeležen nekim upajivim gestom ili sa ,, šalim se". A ne posle ,,ja
se zajebavao", a pričalo se ozbiljno o poslu. Mora da postoji jasna granica.

Nazad
Vrh