Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Gde je ovo u ns? Ima nesto da odlozeno?
Беамар. Ово је било плаћено одмах на преузимању тако да нисам сигуран за одложено.
Мислим да може на одложено, е сад да ли је иста цена нисам сигуран.

Jel uzimao neko ureju? Kako se krece cena?kod nas zovem na par mesta i nemaju na stanju

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

20231018-121102.jpg

Ja lično finansijski sam najbolje prošao 2017te kada sam pšenicu posejao u tanjirano totalno bez đubrenja i prskanje u proleće samo protiv trave. Rodilo je 2,1 tonu po kj, dok je drugar sa full agrotehnikom imao 2,8t/kj prosek.
Bila je sušna godina da napomenem....
Kod mene ulog bio 350kg žita a kod njega 2,5 tona po kj. Računicu izračunajte sami.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

па ти си мањина па те шишају ко овна на тим силним анализама и ђубрету које бацаш ,ал би они волели да имају више таквих као ти који тако слепо верују у оно што им се насервира.Хвала Богу па има још људи који размишљају главом и не насeдају на те преварантске трговачке фазоне.Ајде да им још и поверујем да могу да утврде стање азота том н/мин методом то је још ок ал фосфора и калијума нема шансе. Па узми само пример једне парцеле од 20ха где имаш долове узвишења различите типове земље на једној таквој парцели и сад ће мени тамо неки Пера да продаје муда за бубреге како ја треба да бацим само то и то што је он препоручио па у то само луд човек може поверовати.Некад пре 35-40 год.се бацало 500-600 кила по јутру којекаквог ђубрета под обавезно сваке године без анализa јер онда никог није било брига није се постављало питање, било јефтино могло се и тако су сви радили .Времена су се много променила од тада и треба пратити трендове али треба и размишљати и економисати . Ћубре ће ићи кад се буде могло ал не кад ми други буду одрђивали и наређивали јел не раде они за мене него за њих

Poslednja izmena:
Mislim da je 5 hektara maks po knjizi po 1 uzorku za analizu,nisam siguran.Ja do 7 hektara uzimam za 1 uzorak,a broj sondiranja za 1 uzorak je barem 35-40.Ako se toga ne pridrzava pri analizi zemljista,ni sama analiza nije tacna,nebitno jel na N.min ili P i K ili mikro elementi,mehanicki sastav zemljista itd itd.
Na vise od pola povrsina koje radim ne koristim npk jer je bacanje novca,po nekoliko analiza koje sam radio,nisam ni ja bas verovao 1 analizi i 1 pss sluzbi,kalijuma imam sasvim dovoljno i u ovakvim godinama kad se gleda maks ustedeti,map je itekako resenje za mene,jer fosfora bas i nemam puno,ph je dobar na vecini parcela,nije blokada.

Nazad
Vrh