Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Nude mi map od prosle godine,vidim na dzaku da je pakovan prosle godine u maju,skroz je ok nema jedne grudve. Dali tu moze biti neki problem sto je stajao godinu dana. Jel neko imao takvih iskustava?

Stigla analiza sa mojih njiva, PH 7-8, Humus 2, N 0,11 P 12-14 , K19-26
Za sve kulture predlažu 6;24;12 300-350 kg + 100 kg N
Ovaj PH ima ga u KCL (7) i u H2O (8) Koji se tu uzima kao merodavan?

Stigla analiza sa mojih njiva, PH 7-8, Humus 2, N 0,11 P 12-14 , K19-26
Za sve kulture predlažu 6;24;12 300-350 kg + 100 kg N
Ovaj PH ima ga u KCL (7) i u H2O (8) Koji se tu uzima kao merodavan?
Ova analiza sve isto kao i kod mene,kao da smo u blizini a nismo,jedino je možda ista kuća radila analizu pa sve isto pisali.

Trebao je da samelje uzorak i dobro ga izmeša pre predaje...
Mi smo slali isti uzorak u Pss Kikindu i Pss Zrenjanin i dobili smo iste rezultate.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Da,mora dobro biti izmesano,ja kad uzimam za analizu ,mesam i po pola sata,to malo protresanje u dzaku ne znaci nista.Prvo mora da se istini sve detaljno,pa mesanje.Mada ja opet ne verujem nesto tim jeftinijim,tj besplatnim analizama.Sad cu ovih dana uzeti za uzorak sa jedne vece parcele,tj bice 2 uzorka,1 sa dela gde je usev bio jako dobar,i 1 uzorak sa veceg dela parcele,pa cu da vidim u cemu je razlika,a analiza je oko stotinak eura po uzorku,nosim uvek u NS.

Ne verujem da je preko 8 ima odličan pH , tik je do Save, par kilometara južnije i već bi imao kiselo zemljište.

Na jednoj njivi gde je dolja i gde se zadržava često voda, tu je bio 6,7 a na drugim je bio od 2-5
Radila je PSS Sremska Mitrovica.

Nazad
Vrh