Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Uvek je bila tako neka cena, nije nikada bilo baš povoljno...Koliko se baca Kalijum hlorida na hektar i kako izgleda, kristal ili granule?

Jel stvarno moguće da nemate dovoljno kalijuma u zemljištu? Jedina dobra stvar zemljišta južno od Save i Dunava je to što imaju kalijuma čak i u suvišku, ja kupujem 3 x 16 samo zbog toga što ne može uvek da se nađu te neke NP kombinacije, ili su cenovno mnogo blizu 3x16.Za naša zemljišta je problem nizak Ph, fosfor i humus...

Kod nas ga ima a bilo bi ga mnogo više da se ne pali sve redom.Evo i sada mi je neko zapalio kukuruzovinište, izgoreo dobar deo tog atara što strništa, što kukuruzoviništa, sve ugljenisano.

Juče u našem ataru
9a04b9097f15037feb7548b288d87f5d.jpg

Izgoreo čoveku kukuruz. Tačno se zna ko je upalio i niko ništa.
3 puta vatrogasci intervenisali juče u tom delu atara, uvek jedni te isti pale.
Inače pazario juče 6-24-12 po 55 din...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Uvek je bila tako neka cena, nije nikada bilo baš povoljno...Koliko se baca Kalijum hlorida na hektar i kako izgleda, kristal ili granule?
Jedino se kcl od svih djubrova dobija iz rude kopanjem. Nesto su mi pricali prodavci da ga kopaju negde u Eu. Bude kao sitni tucanik al zato grize go lim samo tako. Pre dve godine sam ga jedva nasao za vocnjak. Sve sto nazad bilo neofarbano na traktoru, sve korodiralo momacki

Poslednja izmena:
Kako resavate kukurzovinu kada ne palite? Isprobavao sam svasta, cak isao tri puta tanjiracom da bih nesto uradio, inace slaba vajda....kod nas mislim da nema njive koja nije izgorela, mozda na prste da se nabroji

Nazad
Vrh