Ok evo računice, imamo oko 3 miljona ha u Srbiji koje se koriste
Za subvencije tu treba oduzeti jedno 4-5 vlasnika sa 15-20.000 ha, pa jedno 20tak sa oko 5.000, 200tak sa 1.000 i oko 1/3 celokupne zemlje je sa suvlasništvima nerešenim vlasništvom koje nije uneto u PG a radi se, pa državnu zemlju valjda oko 400.000ha., pa crkvenu, pa vode vojvodine i Zadruge
Ugrubo ako se subvencioniše po ha do 100ha mislim da je tu nominovano 500,000 ha za subvenciju gazdinstvima ne više, to ne znam tačno
Voleo bi da neko iznese ako ima tačan podatak
nikad ga nisam pronašao koliko se stvarno ha da ta subvencija za ratarstvo po ha
Agrarni budžet je navodno 62 miljarde dinara za 2022 tj ugrubo oko 500.000.000 miljona evra
Ako bi išlo 100eur/ha to bi bilo 10% budžeta tj ne bi se osetilo
Iz svoje računice oko 100jutara, naplaćam se odvodnjavanja akciza dobiti poreza na imovinu opštini i da ne zaboravim pdv na gorivo hemiju veštak oko 15 hiljada godišnje a dobijem 700evra - da pokrijem odvodnjavanje a ne porez opštine tj 20 puta manje nego para koje sam dao, za sada samo jednom konkurisao po predračunu i to odugovlačili 3 godine na kraju više povučeno iz prodaje pa nisam ni realizovao Ukratko bio bi zadovoljan ne da mi daju nego manje da mi uzimaju A da mislim da mogu da izguraju sa ovim budžetom 100 evra po ha bez ikakvog problema, samo onda neko ne bi dobio za rendžere, navodnjavanje i mreže i sadnju 50-100ha voća, proizvodnju mlekara, klanice i slično