Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Ne mozemo mi imati subvencije kao sto imaju zemlje u okruzenu iz najmanje dva razloga. One su sve u EU, a kao drugo mi imamo jaaaako puno hektara.
Lako je Makedonij ili BiH davati, kada nemaju velike povrsine.....
Iako mislim da bi bilo red, tj minimalac barem 100e po ha i to do 50 ili 100 ha maksimalno.
slazem se...stim da bi subvencije trebale biti razlicite u visini od vece ka manjim prema povrsinama 10h 20h pa do 50h sto je sasvim dovoljna povrsina koja bi se subvencionisala

Ne mozemo mi imati subvencije kao sto imaju zemlje u okruzenu iz najmanje dva razloga. One su sve u EU, a kao drugo mi imamo jaaaako puno hektara.
Iako mislim da bi bilo red, tj minimalac barem 100e po ha i to do 50 ili 100 ha maksimalno.
Ok evo računice, imamo oko 3 miljona ha u Srbiji koje se koriste
Za subvencije tu treba oduzeti jedno 4-5 vlasnika sa 15-20.000 ha, pa jedno 20tak sa oko 5.000, 200tak sa 1.000 i oko 1/3 celokupne zemlje je sa suvlasništvima nerešenim vlasništvom koje nije uneto u PG a radi se, pa državnu zemlju valjda oko 400.000ha., pa crkvenu, pa vode vojvodine i Zadruge
Ugrubo ako se subvencioniše po ha do 100ha mislim da je tu nominovano 500,000 ha za subvenciju gazdinstvima ne više, to ne znam tačno
Voleo bi da neko iznese ako ima tačan podatak
nikad ga nisam pronašao koliko se stvarno ha da ta subvencija za ratarstvo po ha
Agrarni budžet je navodno 62 miljarde dinara za 2022 tj ugrubo oko 500.000.000 miljona evra
Ako bi išlo 100eur/ha to bi bilo 10% budžeta tj ne bi se osetilo
Iz svoje računice oko 100jutara, naplaćam se odvodnjavanja akciza dobiti poreza na imovinu opštini i da ne zaboravim pdv na gorivo hemiju veštak oko 15 hiljada godišnje a dobijem 700evra - da pokrijem odvodnjavanje a ne porez opštine tj 20 puta manje nego para koje sam dao, za sada samo jednom konkurisao po predračunu i to odugovlačili 3 godine na kraju više povučeno iz prodaje pa nisam ni realizovao Ukratko bio bi zadovoljan ne da mi daju nego manje da mi uzimaju A da mislim da mogu da izguraju sa ovim budžetom 100 evra po ha bez ikakvog problema, samo onda neko ne bi dobio za rendžere, navodnjavanje i mreže i sadnju 50-100ha voća, proizvodnju mlekara, klanice i slično

Koliko miliona mladih je dobilo po 100e i koliko miliona penzionera je dobilo po 20 000 din. Mislim da para ima

Dzabe vama pisati sto se moze napraviti i kako napraviti kada ovi na vlasti i ovi veleposjednici u svim biznisima sto su ih doveli na vlast kazu ako mi to napravimo onda necemo imati 14. Nekretninu jer nam je sadasnjih 13 nekretnina malo... Ko da oni ne znaju koje zakone i propise donjeti da bi narodu, bilo bar malo bolje al nece jer mora uvijek bit netko pod cizmom da bi bogatuni uzivali i bili nad nama i uzivali u tome sto su nad nama.... To je tako. Natjerati ih jedino da bar nesto dobijete.

Ok evo računice, imamo oko 3 miljona ha u Srbiji koje se koriste
Za subvencije tu treba oduzeti jedno 4-5 vlasnika sa 15-20.000 ha, pa jedno 20tak sa oko 5.000, 200tak sa 1.000 i oko 1/3 celokupne zemlje je sa suvlasništvima nerešenim vlasništvom koje nije uneto u PG a radi se, pa državnu zemlju valjda oko 400.000ha., pa crkvenu, pa vode vojvodine i Zadruge
Ugrubo ako se subvencioniše po ha do 100ha mislim da je tu nominovano 500,000 ha za subvenciju gazdinstvima ne više, to ne znam tačno
Voleo bi da neko iznese ako ima tačan podatak
nikad ga nisam pronašao koliko se stvarno ha da ta subvencija za ratarstvo po ha
Agrarni budžet je navodno 62 miljarde dinara za 2022 tj ugrubo oko 500.000.000 miljona evra
Ako bi išlo 100eur/ha to bi bilo 10% budžeta tj ne bi se osetilo
Iz svoje računice oko 100jutara, naplaćam se odvodnjavanja akciza dobiti poreza na imovinu opštini i da ne zaboravim pdv na gorivo hemiju veštak oko 15 hiljada godišnje a dobijem 700evra - da pokrijem odvodnjavanje a ne porez opštine tj 20 puta manje nego para koje sam dao, za sada samo jednom konkurisao po predračunu i to odugovlačili 3 godine na kraju više povučeno iz prodaje pa nisam ni realizovao Ukratko bio bi zadovoljan ne da mi daju nego manje da mi uzimaju A da mislim da mogu da izguraju sa ovim budžetom 100 evra po ha bez ikakvog problema, samo onda neko ne bi dobio za rendžere, navodnjavanje i mreže i sadnju 50-100ha voća, proizvodnju mlekara, klanice i slično
Taj budžet što si ti napisao nema cela Evropa zajedno za poljoprivredu. Prva prevara je kršenje zakona po kom je najmanje 5% od ukupnog budžeta budžet za poljoprivredu. Za 2022 bi to trebalo biti oko 728 miliona evra. Napisao sam vam već i gde su pare, para ima samo nas ono pljačkaju. Evo već kršeći ustav su nam ukrali jednu trećinu ZAGARANTOVANOG budžeta. Pisao sam ovde koja su ekonomska rešenja koja predlaže vrhunski stručnjak ali tema odmah ode na ljubomorisanje i lečenje kompleksa...
Evo vam još para iz našeg budžeta...
https://www.vreme.com/vesti/srpska-pomoc-za-niksic-pokloni-pa-vladaj/
https://www.politika.rs/sr/clanak/493573/Na-kazne-i-penale-iz-budzeta-odlazi-280-miliona-evra
Inače sam pričao sa jednom osobom zaposlenom u ministarstvu na vrlo visokoj funkciji koji mi je rekao da smo pare od IPARDA za prve tri godine (koje uopšte nije funkcionisao IPARD) potrošili za tekuće troškove iako je to strogo zabranjeno ali je Žvalonji dozvolila EU za kontra usluge ali neće čovek da precizira, boji se za život ne za posao, za Cvijana više niko i ne pita...
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/ko-je-skrivao-smrt-vladimira-cvijana/
https://serbiantimes.info/sahranjen...n-grob-nestalog-politicara-vladimira-cvijana/
Šta mislite koliko je društvo ogrezlo u kriminal i koliki je strah kad je porodica pristala na ovo?

Poslednja izmena:
Sto se tice clana Dobrican jebes ga on je rizikovao i kupio po 55 dok smo ostali dremali po pitajju cene djubriva.
Druze North nije u pitanju samo cena ljubriva sad za prolece ureuu. Ne mogu kupiti po 55 din ureu za ceo zivot kolicina koja mi treba i smestiti u supu. To sto sad je on trenutno jeftinije prosao nista ne znaci, ove cene ludackih inputa ostaju i natednih 5- 10 godina, sve je manje i manje zarade sto ostane nama. Cena nafte ludacka, cena gvozdja bez kog mi ne mozemo ludacka masine i supe, seme kao zlato da kupujes, cekam jos na hemiji da nas nazulje da komplet sliku imam. Brzo ce jesen opet ide npk....
Kraj ovom ludilu se ne nazire...
Nase cene treba da budu kuk40, psen 40, sunc100 i soja 100 po ovim ulazima i cena kostanja zivota koji imamo samo jedan.

Hajde strucnjace da cujemo tebe? Hocemo jeftino djubre,hocemo jeftinu naftu,hocemo veliku subvenciju po ha. Reci nam kako,pa da te prodlozimo za neku upravnu funkciju u drzavi.
Kad bi se manje kralo, ugradjivalo i drpalo bilo bi sasvim dovoljno para za sve, i za poljoprivredu, vojsku, policiju, zdravstvo i prosvetu. Vitalne grane svakog drustva, ovako .....

Taj budžet što si ti napisao nema cela Evropa zajedno za poljoprivredu. Prva prevara je kršenje zakona po kom je najmanje 5% od ukupnog budžeta budžet za poljoprivredu. Za 2022 bi to trebalo biti oko 728 miliona evra. Napisao sam vam već i gde su pare, para ima samo nas ono pljačkaju. Evo već kršeći ustav su nam ukrali jednu trećinu ZAGARANTOVANOG budžeta. Pisao sam ovde koja su ekonomska rešenja koja predlaže vrhunski stručnjak ali tema odmah ode na ljubomorisanje i lečenje kompleksa...
Evo vam još para iz našeg budžeta...
https://www.vreme.com/vesti/srpska-pomoc-za-niksic-pokloni-pa-vladaj/
https://www.politika.rs/sr/clanak/493573/Na-kazne-i-penale-iz-budzeta-odlazi-280-miliona-evra
Inače sam pričao sa jednom osobom zaposlenom u ministarstvu na vrlo visokoj funkciji koji mi je rekao da smo pare od IPARDA za prve tri godine (koje uopšte nije funkcionisao IPARD) potrošili za tekuće troškove iako je to strogo zabranjeno ali je Žvalonji dozvolila EU za kontra usluge ali neće čovek da precizira, boji se za život ne za posao, za Cvijana više niko i ne pita...
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/ko-je-skrivao-smrt-vladimira-cvijana/
https://serbiantimes.info/sahranjen...n-grob-nestalog-politicara-vladimira-cvijana/
Šta mislite koliko je društvo ogrezlo u kriminal i koliki je strah kad je porodica pristala na ovo?
da budžet je 527 miljona evra ili 527.000.000 dva put napisao jeste greška
A pare su bile naše dok nam nisu uzeli pa onda dele mrvice oko koji se svadjamo
Kod mene je cena ureje i dalje 115 / kg za PG na malo
Mada obično uzmem kamion pa razdelimo

Kad bi se manje kralo, ugradjivalo i drpalo bilo bi sasvim dovoljno para za sve, i za poljoprivredu, vojsku, policiju, zdravstvo i prosvetu. Vitalne grane svakog drustva, ovako .....
To tebi,meni i svim normalnim tako izgleda ali ovim sto kradu oni imaju drugaciju sliku. Daj meni da tri generacije nemoraju da rade a za ostale me boli ona stvar

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Nazad
Vrh