Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Moze biti a i ne mora.
Pre 2 godine je da kazem propao covek sa lancem poljo - apoteka jer je leti ugovorio kukuruz na 15din izgledalo mu kao dovra cena,a on otisao na 20, proslu jesen na 29din. Lane suncokret u zetvi bio 37-38, ove godine 59-60, soja prosle zetve 43din bila, ove oko 78-80din. Otislo je sve nase samo to neki nece sebi da priznaju i samo kukaju.
Ali prinosi prolecnih kultura ako se dobro secam oko (bar) 2x veci bili prethodne godine (bar kod nas).

Nekima i da je 300 soja i suncokret opet nece mu biti dosta!
20 m suncokreta po kj po 100 din = 200.000 din, a ulaganje nije vece od 60-70 k po kj!
Aj malo vise ozbiljnosti u pisanju!
Da nadjubris jedan kj 30hiljada, seme 10000 hiljada i arenda 30000= vec 70 000 din po kj da ne idem dalje malo su veca ulaganja od tvojih 60 70k !!!!

Sta su komentari svi jaki na tastaturi. I jos jaci koji samo citaju a nesmeju da nista napisu. Cirkus s nas.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Da nadjubris jedan kj 30hiljada, seme 10000 hiljada i arenda 30000= vec 70 000 din po kj da ne idem dalje malo su veca ulaganja od tvojih 60 70k !!!!
Tebi je takvo ulaganje u suncokretu ili soji? Onda nece ti ni 100 din biti dovoljno.
Ili zelis zaradu od 1000 e po kj.
Malo mi je previse tih nerealnih reci i kukanja, zato sam rekao da bi bilo pametno malo vise ozbiljnosti.
Inace danas stigao Kan na kucnu adresu po 86 din kg.
Ureja koja ce biti namenjena kukuruzu jos ce sacekati kupovinu.

Ako se pogleda cena Kana i procenat azota onda bi cena uree sa njenim azotom kostala 140 dinara. Jedino ako je pao izbor na Kan zbog nekog drugog razloga.

Kolicina djubriva je nesto veca ove godine zbog vise kj posejanih pod psenicom i suncokretom a inace nesto redukovana po kj zbog skupljeg djubriva pa ipak neka razlika u novcu stoji kad se kesira. Jedini razlog je ovaj Kan kojeg nisam koristio vise od 12-20 god.

Cini mi se da je ovo jedina grana privrede gde ljudi ne zele preveliku zaradu po jedinici robe, sami otprilike cene kolika je dovoljna zarada i ne bi trebalo da bude veca, a pri tome ili posluju sa minusom ili otvaraju vise gazdinstava ili su zaposleni po firmama jer od samog posla ne mogu da zive kako smatraju da treba

Tebi je takvo ulaganje u suncokretu ili soji? Onda nece ti ni 100 din biti dovoljno.
Ili zelis zaradu od 1000 e po kj.
Malo mi je previse tih nerealnih reci i kukanja, zato sam rekao da bi bilo pametno malo vise ozbiljnosti.
Inace danas stigao Kan na kucnu adresu po 86 din kg.
Ureja koja ce biti namenjena kukuruzu jos ce sacekati kupovinu.
Soju ne sejem, suncokret da.
150 npk i 150 uree po kj=30000
Seme neoma 35000 vreca= 10000 din po kj
Arenda 250e = 30000
Ovo je vec 70000 hiljada ulog, a ima jos troskova.

Moze biti a i ne mora.
Pre 2 godine je da kazem propao covek sa lancem poljo - apoteka jer je leti ugovorio kukuruz na 15din izgledalo mu kao dovra cena,a on otisao na 20, proslu jesen na 29din. Lane suncokret u zetvi bio 37-38, ove godine 59-60, soja prosle zetve 43din bila, ove oko 78-80din. Otislo je sve nase samo to neki nece sebi da priznaju i samo kukaju.
Samo sto cena ne prati prinos ,za sada

Послато са M2101K6G помоћу Тапатока

Soju ne sejem, suncokret da.
150 npk i 150 uree po kj=30000
Seme neoma 35000 vreca= 10000 din po kj
Arenda 250e = 30000
Ovo je vec 70000 hiljada ulog, a ima jos troskova.
ne želim pametovati ali umjesto 15ice baci bolje pk gnojivo u istom iznosu cijena a umjesto 150 kila ureee po jutru baci 120 u najgoru ruku će ti isto roditi a ostat će ti više novaca u džepu. suncokret zbilja nema toliko potrebu za N gnojivom.

Nazad
Vrh