Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Hajde strucnjace da cujemo tebe? Hocemo jeftino djubre,hocemo jeftinu naftu,hocemo veliku subvenciju po ha. Reci nam kako,pa da te prodlozimo za neku upravnu funkciju u drzavi.

Hajde strucnjace da cujemo tebe? Hocemo jeftino djubre,hocemo jeftinu naftu,hocemo veliku subvenciju po ha. Reci nam kako,pa da te prodlozimo za neku upravnu funkciju u drzavi.
Budžet je ogroman
Problem je kako se deli, kriterijumi trebaju da budu ravnomerno svim PG a ne da neko dobije kao 100 drugih.
Slažem se cenu ureje u svetu ne možemo diktirati sada je skupa, ali možemo dozvoliti slobodniji uvoz i ispratiti zemlje u evropi sa subvencijama po litru mleka, kg pšenice ili ha, ukinuti akcize za gorivo u poljoprivredi koje samo ovde postoje, dati šansu domaćim poljoprivrednicima za ravnopravnu utakmicu sa onima u okruženju. Skokovi cena se dešavaju trenutno i prolazno, ono što je čemer je da u drugim zemljama poljoprivrednici imaju obrtna sredstva zaradu i sl, pa će pregurati takve krize, a ovde pošto ih je država držala na belom hlebu čim dodje kriza mnogi odu pod led što mi je teško
Opet treba subvencije ograničiti na mala i srednja gazdinstva, koja sada jako malo kolača dobijaju maks pomoć do 50 hiljada eura u roku od 10 god po gazdinstvu, kakve kombinate zadruge i 100ha voćnjaka takvim nije potrebna pomoć u poljoprivredi. Mislim da ovo jeste racionalni odgovor.
Ovako bi se lakše pregurao ovako skupi ulazi

Nafta,smanji akcizu upola,manjak te akcize nadoknadi time sto ces kaznjavati ono sto treba da se kazni,tipa zaposljavanje na crno,bacanje smeca,zagadjivanje reka,korupciju itd.
Djubrivo prodaj robne rezerve,kupi djubrivo,odredi po povrsini i daj kao pomoc.A da rezerbe su na papiru a svi placaju za njih a oni kradu iz njih kao iz bunara.
Subvencija,uvedi red u realni sektor u poljoprivredi,naplacuj ono sto treba da se naplati od skladistara,svercera,ovih sto varaju papirima subvencijama itd,uvedi taj prihod od toga u budzet i rasporedi za subvencije.

Sve to zavisi od ministarstva tj politicara, i to je NJIHOV POSAO ZA KOJI SU PLACENI I RADE ZA TEBE. ako nece da rade moras da ih NATERAS.

Опет да напишем пољопривредници су тренутно скоро једини који имају колико толико жив новац. Па макар отишао у банку да дигнеш кредит за државу је то жив новац. Неће они мрднути акцизе на гориво а ни помоћи за вештачко ђубриво.
Више се нема ни где који динар уштинути кад је све на кнап. Па и фали.

Bilo bi para za sve ali kad lopovi navikli capiti svoj neki deo,e sad da se on odrekne svog dela nece.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Hocemo regresiran dizel,kao sto imaju drzave koje nisu "ekonomski tigar",takodje subvencije po ha,samo onoliko koliko u proseku to imaju drzave u okruzenju, ni manje ni vise,jednostavno,necemo nista "jeftino" ni veliko,sve to jednostavno,ali ne za "ekonomistu" koji zakida metlice u psenici,i sa azotom opemenJiva psenicu,diletant vodi ministarstvo ,i takvi isti oko njega,vidi se i kako.

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Onaj koji piči 100.000 din/ha na državnu zemlju, tom subvencija i ne treba, a prvi bi bio u redu kad se nešto deli.
Postoji negde javni uvid da je toliko i uplaćeno za dotičnu parcelu?Nemoj biti siguran da je ta cena za licitaciju a da se naknadno ne dogovara oko iznosa........znam pre mnogo godina sam bio svedok takve radnje za opštinske poslovne prostore

Igraju se mnogo sa ovom cenom goriva. Svesni su da svi voze, gorivo mora da se kupuje, ali nisu svesni koliko sa ovim približavanjem ceni od 200 din izazivaju revolt kod ljudi, pa i kod onih koji su ih i glasali. I sve to pred izbore. Srbina često možeš kako hoćeš, ali kad počneš mnogo da tučeš po dzepu, može lako da se preokrene.

Ne mozemo mi imati subvencije kao sto imaju zemlje u okruzenu iz najmanje dva razloga. One su sve u EU, a kao drugo mi imamo jaaaako puno hektara.
Lako je Makedonij ili BiH davati, kada nemaju velike povrsine.....
Iako mislim da bi bilo red, tj minimalac barem 100e po ha i to do 50 ili 100 ha maksimalno.

Nazad
Vrh